Google går i strupen på iCloud og Dropbox. Se opp for Google Drive!

25/09/2011

Apps, Mobil, Programvare

Bildebevis for Google Drive, foto: Techcrunch

For noen år siden, nærmere bestemt 2007/2008, hadde Google en tjeneste kalt GDrive i planene. Den var infisert med bugs og feil, så da forsvant den igjen. Riktig nok har den blitt brukt internt på GooglePlex, men vi utenfor den innerste Googlesirklen har kun hatt Google Docs som nettlagring hos søkegiganten. Det skal det bli endring på nå, Google lansere nemlig snart Google Drive, det er ikke en bil, men… … din fremtidige favorittsky i nettskyen. Hvis søkemotorgiganten får det som de vil da.

Gode konkurrenter

Mange har tatt i bruk smått geniale Dropbox de siste årene. Den tjenesten tilbyr deg mellom 2 og 10 GB gratis nettlagring der det til en hver tid tilbys synkronisasjon av filene dine, uansett hvilken enheten du er på. Online, mobil, personlig datamaskin, nettbrettet, you name it…

Teknolicious har listet opp 6 gode bruksområder for Dropbox!

Samtidig er Apples nettsky-planer klare for bruk når neste iPhone kommer (mest sannsynlig første halvdel av oktober). iCloud er navnet. Og blir en tjenste der du får blant annet sanger, bilder, apps, bøker, dokumenter, kontakter, kalender og epost i nettskyen med automatisk synkronisering til andre iOS-enheter som iPhone, iPod Touch og iPad, i tillegg til til Mac og PC. iCloud er gratis inntil 5 GB, med mulighet for å betale for ekstra lagringsplass.

Google er ikke dumme, og med Android som iPhones største utfordrer(eller er det vice versa?) kan de ikke la nettskylagring gå upåaktet hen.

Fint tillegg til Ice Cream Sandwich

Ice Cream Sandwich er Googles neste store oppdatering på mobil/nettbrett-plattformen og er ventet, også den, i oktober. Da er det også naturlig at Google Drive kommer. Bildet øverst i denne saken er hentet fra Techcrunch, der kan vi se(hint hint, røde ringer) at Googles nye design har fått besøk av nettskytjensten Drive og at det vil bli å finne en MyDrive. Techcrunch kan bare spekulere like mye som oss, men at det både er naturlig at Google kommer med en Dropbox-utfordrer og at det nå finnes «bildebevis» på at det er noe i slikt i gjære bygger bare oppunder spekulasjonene.

Hva tror du, kan Google utfordre Dropbox(og iCloud)?

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon