Teknolicious har vært i Amsterdam for å prøve nye Forza Motorsport 4

23/09/2011

Spill, Teknolicious

Forza Motorsport 4 er rett rundt hjørnet. Gled deg! Foto: Microsoft

«Noe for alle med et forhold til biler, det blir absolutt ALLE det!» Dan Greenawalt er tydelig engasjert når han snakker med Teknolicious om hvem Forza Motorsport 4 passer for. Han og de over 350 andre som har jobbet med spillet i over to år, har hatt som inspirasjon og drivkraft at spillet skal tilby noe for alle. 

(Amsterdam) – En halvtime utenfor Amsterdam ligger Spyker, en liten bilprodusent som står bak noen av de lekreste superbilene de ute. Personlig hadde jeg aldri hørt om Spyker, men de bilene vi fikk sett på Microsoft og Xbox’ Forza Motorsport 4-eventen skapte definitivt en heftig ramme for arrangementet.

Den nye Alpebanen er, på godt norsk, NICE! Foto: Microsoft

Mye av det samme, mye nytt

Det er tydelig at Forza Motorsport 4 er storebroren til treeren. Her er det mye som er likt, grafikken på Forza 3 er veldig god, og selv om den er blitt bedre på storebroren er det ikke sånn at du sitter igjen med hakaslepp. Men fortvil ikke. Forza 4 vil ikke skuffe en eneste kjøper og byr på haugevis med moro, både on og offline. Spillet byr på over 500 biler fra mer enn 80 produsenter og selvsagt flere nye baner, der i blant en personlig Alpefavoritt. Online vil du nå kunne starte såkalte Car Clubs(ikke veldig ulikt klaner på andre online-spill). Her vil man kunne gå sammen om å eie de råeste bilene og det kan bli fint å ha klanen i ryggen om man er ute etter å vinne et online-race der det nå er åpent for opptil 16 spillere. I tillegg er det verdt å nevne nye elementer som Top Gear-samarbeid, det inkluderer den kjente testbanen deres og bilfotball, og den etter hvert mye omtalte ”bil-show-funksjonen” Autovista.

Utforsk din drømmebil midt i stua med Autovista

Et par av bilene Spyker viste frem

Spykers biler har prislapper som begynner på €210.000. Før skatt. Det betyr, antageligvis, at hverken du eller jeg har råd til en, det samme gjelder Bugatti Veyron, Mercedes SLR McLaren og Ferrari 480, men det betyr ikke at vi ikke har lyst til å ta dem eller mange andre i nærmere øyesyn. Det er det som er hele ideen bak Autovista. Greenawalt og Turn10 har et ønske om du at skal få utløp for din billidenskap. Forza 4 tilbyr deg derfor å ”gå” rundt din drømmebil, ta en ekstra god titt på felgene, motoren eller bremsesystemet. Du kan òg sette deg inn i førersetet, ”watte opp” volumet på surroundanlegget, finne frem til nøkkelsymbolet ved siden av rattet og fyre opp det ene beistet etter det andre. Autovista er en utmerket sjanse til å lære mer om bilene du elsker og med hver bil tilbys også Jeremy Clarksons oppfattning av doningen. Autovista kan styres med vanlig kontroller eller med Kinect der det er ment at du skal få en enda mer realistisk følelse av å gå rundt bilen. Hvor godt det fungerer får være mer opp til hver enkelt å bedømme.

Video: Jeremy Clarkson presenterer Halo-fartøyet Warthog, som blir å finne i Autovista

Vorspielracing?

Det har tydelig vært et ønske fra Microsoft om å få bygd inn støtte for Kinect i racingflaggskipet deres, Forza Motorsport. Bilspilling og Kinectstyring kan kanskje virke fjernt for mange, men i Autovista er det en stilig detalj som øker verdien på opplevelsen. Derimot i racingsituasjoner er det vanskelig å forstille seg de gode mulighetene. Turn10 har prøvd så godt de kan og svaret er en slags vorspielmodus. Man har nemlig muligheten til å styre bilen ved å late som om du holder i et ratt. Det ser unektelig teit ut, men spiller man 2-player blir det fort veldig festlig og det bør være godt forenelig med litt god drikke i lystigere lag. Det skal legges til at spillet gasser og bremser for deg.

Dekk, dekk, dekk

Dan Greenawalt er en engasjert studiosjef

Under lunsjen på arrangementet havnet jeg tilfeldigvis ved siden av en snakkesalig Dan Greenawalt. Han hadde allerede reist rundt i både Europa og Nord-Amerika for å vise frem sitt siste verk, men det så ikke ut til å legge en demper på engasjementet. Han svarte villig på spørsmål og da jeg kom inn på temaet fysikk og dekk var han ustoppelig. Han var tydelig stolt over hva Turn10 hadde fått til på nettopp det område og mye av grunnen skyldtes et spennende samarbeid med dekkprodusenten Pirelli. Turn10 kastet all gammel data de hadde på dekksimulering og startet fra scratch. Pirelli fikk oppgaven med å teste dekk med variasjoner i alle mulig variabler som: vær, underlag, gummitype, trykk, bredde, høyde og tykkelse. Resultatet ble en samling data det er vanskelig å matche og da jeg senere spilte Forza var det som jeg formelig kjente bilen krenke og at dekkene virkelig jobbet med å holde kontakten med den våte, kalde Alpeasfalten.

En investering som holder i lang tid

Spillet slippes i norske butikker 14. oktober og er du glad i bilspill kombinert med gode investeringer så bør du komme deg til nærmeste spillbutikk og plukke opp et eksemplar. Dan Greenawalt snakket stolt om at det fortsatt, to år etter lansering, var stor aktivitet i online-communityet til Forza 3 og at de gledet seg til alt det spennende som vil bli skapt rundt fireeren. Han opplever Forza Motorsport som et levende vesen og elsker alt som skjer rundt. Greenawalt og Turn10 mener at Forza 4 skal passe for alle enten du er en hardcore racer, casual gamer som finner veien til toppen via A-knappen, onlinekonge eller hvis du kun vil redesigne de heftige bilene. Billidenskapen din skal uansett kunne dyrkes i Forza Motorsport 4.

Og skulle ikke det være grunn nok for deg er introen, signert Jeremy Clarkson, nesten verdt pengene alene.


, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon