Lagre Google Maps på telefoen og spar penger

20/09/2011

Apps, Mobil, Tips&Guider

For mange er Googles karttjeneste Kart, eller Maps om din Android kjøres på engelsk, en av favorittappene. Og nå nylig åpnet Google opp for deres gratis navigeringstjeneste også for oss nordmenn. «Men blir ikke det fort dyrt med mobildata og sånn da?» Nei, ikke om du i forveien har lastet ned den kartdataen du trenger. Da sparer du både tid og penger.

Trykk menyknappen - mer - Google Labs for å finne disse ekstra funksjonene

Det har seg nemlig slik at for Androidversjonen (Google står jo som kjent bak Android Oset) av Google Maps så er det vedlagt en kjekk liten ekstrameny som heter Google Labs. Der får du muligheten til å legge til 4 ekstra funksjoner og en skiller seg ut som den klart kjekkeste. For om du velger å aktivere «Forhåndsbufret kartområde» kan du enkelt trykke på pila på en adresse du har søkt opp(se f.eks pila ved siden Amsterdam, Nederland på bildet over) og velge «Lagre kartområde». Dermed laster applikasjonen ned all kartdataen fra 16 kvadratkilometer rundt den adressen du har valgt.

Det er lurt å være tilknyttet et trådløst nettverk når du gjør dette, med mindre du har et godt mobildataabonnement.

Jeg benyttet meg selv av dette før jeg dro til Amsterdam for å dekke Microsoft og Xbox sitt forhåndsevent for Forza Motorsport 4. Dette innlegget er skrevet på flyet på vei til Schiphol. På denne måten kan jeg enkelt bruke GPS-mulighetene på telefonen uten å måtte bøte på en stygg roamingregning om noen uker.

, , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon