Windows 8 imponerer, på tide å kjøpe Microsoft aksjer?

14/09/2011

Nettbrett, Programvare

I dag har Microsoft for første gang virkelig vist frem sitte nye hjertebarn. Windows 8 er navnet og det imponerer. Firmaet som tidligere var kjent for å være tungtrådde, lite brukervennlige, trege og utdaterte, skapte i går nesten hallelujastemning i teknoverdenen. Derfor ønsker jeg, i dette innlegget, å dele mine mine tanker rundt det at Microsoft kan ha staket ut veien til verdensherredømme igjen.


Videoen over er en videogjennomgang av det nye operativsystemet på en PC med både touch og mer tradisjonelle tastatur og mus fra folkene bak nettsiden Thisimynext.com (de vil i løpet av høsten lansere den nye spennende teknobloggen The Verge, følg med!). Sjekk ut videoen hvis du ikke har fått med deg hvordan Windows 8 blir.

Windows 7 under, Windows Phone over

Microsofts «revival» begynner egentlig med Windows 7. Endelig, og spesielt etter håpløse Windows Vista, kom Microsoft med et lett, brukervennlig og godt operativsystem. Og det er også dette som ser ut til å ligge i bunnen for Windows 8. Kort fortalt er Windows 8 et fullblods operativsystem for det vi normalt kaller PCer med et lekkert, mer touchvennlig, system over der igjen. Disse to minner mye om nevnte Windows 7 og kritikerroste Windows Phone(Microsofts operativsystem for smarttelefoner).

Microsoft ser ut til å ha skjønt hvor teknoverdenen vil hen og leverer et operativsystem som kan kjøre på enheter(ja her snakker vi nok alt fra mobiltelefoner via nettbrett til fullblod arbeids-PCer) med prosessorer ned i 1GHz. Og 1GB RAM da.

Det betyr at den lille netbook-PCen du kjøpte deg for et par år siden, som du senere har byttet ut med et nettbrett, også kan kjøre Windows 8.

Smartness og nytenkning

Vanligvis er det Microsoft som henger etter i svingene, og i teknoverdenen så svinger det fort. Men etter at jeg så presentasjonen fra Gates’ undersåtter i går fikk jeg følelsen av at de hadde tatt innersvingen på de fleste og nå tatt over ledersetet.

Windows har en enorm tilhengerskare og det finnes uendelig med  programvare som kan kjøres på alle de milliardene med Windows PCer der ute. Og Microsoft lovet i går at Windows 8 er bakoverkompatibel med Windows 7, så alt du gjør på din Windows 7-PC kan du også gjøre i Windows 8. Og for å holde på den viktigste delen av tilhengerskaren, utviklerene, så delte Microsoft ut en flunkende ny Samsung tablet-PC til alle de utviklerne som var møtt opp på BUILD-konferansen der alle nyhetene ble sluppet i går.

På denne lekre saken skal utviklerne få jobbe med en tidlig versjon av Windows 8 og utvikle nye gode programmer som skal holde Windows i det førersetet de ser ut til å ha tatt tilbake.

Nettbrettenes konge

For å gjøre ironien komplett kan jeg legge til at jeg skriver dette innlegget på min forholdsvis nye iPad. Apples nettbrett er fortsatt kongen på nettbretthaugen, men etter å ha sett hvordan Windows 8 blir på nettbrett så føler jeg at iPaden er litt livløs. Det er på en måte bare den hjemmeskjermen med apper på. Mens Windows 8 virket mer levende. Og når de i tillegg viser frem MEGET raske oppstartstider og en vridning mot at mye vil skje i nettskyen fremover så virker det for meg som at Microsoft har forstått at nettbrett med kontinuerlig nettilgang ikke bare en døgnflue.

Men det er viktig å legge til at jeg sitter allerede her med iPaden min, mens det fort kan ta lang tid før jeg i det hele tatt har muligheten til å «sitte her med Windows 8-tableten min». Men nå lanserer Apple snart iOS5 uten at det ser ut til å forandre stort. Og da går det nok et helt år til neste iOS og da skal du ikke se bort i fra at Windows 8 er på trappene også.

Verdensherredømme, sa du?

Ja, jeg gjorde det. Og jeg mente det. Det at Microsoft nå virker å ha et operativsystem i anmarsj som samler alt fra smartmobilene til de verste gamer-PCene og i tillegg legger opp til at de skal snakke, dele og leve sammen i touchvennlig,  fremtidsrettet harmoni med en slanket(men enda bedre) versjon av Windows 7 i bunn er for meg et bilde på at Microsoft har gjort mye, veldig mye, bra med morgendagens operativsystem.

Legger du til Microsoft nylig har kjøpt opp både Skype og Nokia som er to av verdens største aktører innen teknologi. Og ikke minst det at Nokia som jo kan det med å produsere både lekker og god maskinvare(ja da, det finnes mange fæle eksempler og). Samt nyheten om at Windows 8 også får en egen «App Store» der forbrukeren har enkel tilgang til trygg programvare. Da har du etterhvert skaffet deg noen gode grunner til å investere litt i Microsoft-aksjer.

Vil du teste Windows 8 allerede nå? Trykk deg inn på dev.windows.com og last ned samme versjon som er på de nettbrettene som utviklerne fikk på BUILD-konferansen i går.

Hva synes du om Windows 8-nyhetene? Like spent og overbevist som meg? Eller synes du jeg er en hjernevaksa idiot? Del dine tanker med meg og leserne i kommentarfeltet under.

, , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon