Spotifys kanskje beste funksjon

11/09/2011

Mobil, Tips&Guider

Ahh, trådløs synkronisering!

I starten av mai i år dukka det opp en nyhet om at Spotify hadde fått en oppdatering der man kunne bruke musikkstreametjenesten til å synkronisere sanger med iPods, iPhones og Androidmobiler. Så fint for dem som gidder å sette seg inn i det, tenkte jeg og fortsatt videre til neste sak. Men nå har jeg tatt meg bryet med å sette meg inn i det og jeg angrer ikke et sekund.

Og nå skal jeg overtale deg til å gjøre det samme, så leser videre!

Det er nemlig når du kjører Spotify på PCen samtidig som du åpner opp Spotifyappen på din Androidmobil, iPod touch eller iPhone at det skjer ting. Vel og merke kun om de er koblet til samme trådløse nettverk. Da dukker mobilen opp under «Devices» i den venstre menyen i Spotify på PCen. Klikker man der finner man alle spillelistene tilhørende denne Spotifykontoen  og man kan se hvilke som er valgt som «Offline spillelister», altså de spillelistene som skal lagres lokalt på mobiltelefonen.

«Offline spillelister» gjelder kun for de som har Premium medlemskap hos Spotify. De som kun har gratisversjonen kan ikke lagre Spotify-spillelister på mobilen, kun musikk de selv eier.

Spotifys Androidapp har blitt mye bedre med tiden

Det som gjør denne funksjonen genial, er det at den trådløst synkroniserer musikk du eier og har liggende på PCen din til mobilen. Du velger selv hvilke mapper den skal synkronisere, personlig har jeg en mappe med noe musikk som Spotify ikke har, men som jeg allikevel vil ha i noen spillelister, samt at jeg ber Spotify synkronisere opp i mot podcast-mappa fra iTunes. Dermed kan jeg be iTunes automatisk laste ned de podcastene jeg abonnerer på og så er det bare å starte Spotifyappen når jeg kommer hjem på samme trådløse nettverk og da tar kun kort tid før de ferskeste podcastene er lastet over på mobilen.

Man velger hvilke mapper som skal synkroniseres under «Local files» i den venstre menyen. Denne trådløse synkroniseringen gjelder både de med Premium og gratismedlemskap.

Selve synkroniseringen kunne vært raskere, men når du har gjennomført den første synkroniserigen, vil de neste antageligvis være mindre og derfor føles raskere. Dette nye systemet, for min del ihvertfall, medfører at den vanlige musikkspilleren i Android har blitt «glemt» og nå bruker jeg kun Spotifyappen.

Har du enda ikke prøvd Spotify, eller kanskje bare ikke har prøvd appene, så finner du alt du trenger for en enda mer trådløs hverdag her:

Spotify.com, iPhone-app, Androidapp

Ønsker du å holde dette gratis så kan du det, men jeg kan ikke få anbefalt nok hvor fantastisk fornøyd jeg er med min Spotify Premium opplevelse.

Har du tatt i bruk den trådløse synkroniseringen? Har du noen andre Spotifytips? Del med oss andre i kommentarfeltet!

, , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon