Bruk mobilen som nettverksekspert

05/09/2011

Apps, Tips&Guider

 

Android wifi analyzer

Har du en Androidmobil så har du helt sikkert også koblet den opp mot et trådløst nettverk. Men noen ganger kan man være omringet av et hav av nettverk og da kan det være kjekt å ha noen verktøy for hånden. Her skal jeg vise deg to apper som kan hjelpe deg å velge det beste nettverket tilgjengelig eller optimaliserte ditt eget.

WiFi Analyzer

Wifi Analyzer - rutere

Er vel forholdsvis tydelig hvilken ruter jeg sitter rett ved siden av

Denne appen er en kjekk liten sak som lar deg analysere nettverkene som til en hver tid er tilgjengelig. Appen kan hjelpe deg med å få optimale forhold for ditt trådløse nettverk. I appen kan du veksle mellom forskjellige visninger, til venstre ser du «Channel Graph», altså en graf som viser hvilke kanaler de forskjellige nettverkene operer på. I tillegg kan man se styrke, rating på hver kanal, graph som viser utvikling over tid og et signal-meter som du kan se på bildet øverst i denne artikkelen.

Jeg brukte WiFi Analyzer til å skaffe bedre forhold for mitt nettverk. Da jeg først lastet ned appen viste den at mitt nettverk var på kanal 6, samme kanal som 2 andre nettverk innenfor rekkevidde. Det er alltid lønnsomt å ha så lite forstyrrelse som mulig på nettverket, derfor valgte jeg å bytte kanal(gjøres i din ruters innstillinger, som heller får komme i en senere guide) til kanal 10, der var det «ledig plass».  På dette bildet er det 6 nettverk i området, bor du i en bygård i sentrum vil det nok være mange fler. derfor kan gevinsten være ganske stor ved å analysere ditt eget og de andre nettverkene rundt.

Android Market(gratis): WiFi Analyzer

Speed Test

Speed test teknolicious

Om bare nettet mitt hadde vært så raskt som min LG Optimus 2X

Speed Test gjør som du skulle tro, den sjekker farten på opp- og nedlastinger. Det er ikke ditt trådløse nettverk det er snakk om her, men den farten du får fra din internettleverandør. Riktig nok kan du oppleve større hastigheter om ditt trådløse nettverk er optimalisert med tanke på forstyrrelser og den slags.

Appen finner nærmeste server og så er det bare å kjøre i vei med testen. Først vil det lastes ned en datamengde for å sjekke nedlastingsfarten, så vil det motsatte skje for å sjekke hvor fort du kan laste opp.

På denne måten kan du også holde øye med om din internettleverandør gir deg den farten du betaler for.

Android Market(gratis): Speed Test 

Har du andre apper du bruker til å sjekke nettverk med? Del de gjerne med meg og andre lesere av Teknolicious.

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon