iOS? Nei. Android? Nei. GridOS? Ja. Spennende ny tablet fra FusionGarage

28/08/2011

Mobil, Nettbrett

Jeg har i det siste kommet over mer og mer informasjon om en ny tablet fra firmaet FusionGarage, produsentene av det totalt mislykkede nettbrettet JooJoo. Så mislykket var JooJoo at de som kjøpte det, får den nye tableten gratis av FusionGarage. Det nye nettbrettet får forståelig nok ikke navnet JooJoo 2, men…

 …Grid10. Navnet kommer av operativsystemet som skiller seg fra de to ledende på markedet, Android Honeycomb og Apples iOS, ved å tilby en litt annerledes måte å servere deg hjemmeskjermen og appene på. Systemet er bygd opp rundt et rutenett hvor du kan plassere appene dine fritt. Legger du to apper ved siden av hverandre blir disse automatisk en gruppe, denne gruppen kan igjen åpnes og lukkes som du vil. Og man får litt følelsen av å se noen flytte seg rundt på et kart fra et strategispill når skjermen glir fra gruppe til gruppe.

Hva med apps da?

Tidligere har jeg vært negativ til at nye OS (altså alt annet enn Android og iOS) vil starte milelangt bak grunnet dårlig, til ingen, tilgang på apps. Det slipper GridOS. Fordi det er bygd på kjernen av Android kan man laste ned apps fra tredjeparts «app-stores» slik som den Amazon tilbyr. Det betyr at man i teorien kan kjøre det meste av Android apps, men ikke standardappene fra Google, sånn som Gmail, Maps, etc.

Verdens beste oppløsning

På maskinvarefronten skiller Grid10 seg fra de andre 10″ store nettbrettene med en høyere oppløsning på 133×768. Den høyeste blant alle 10-tommere. Men den har samme prosessor som «alle» andre, Tegra2.

Grid10 sendes(fra 15. september) kun ut til amerikanske adresser i starten, men man kan registrere sin interesse for brettet på nettsidene til FusionGarage selv om du ikke er en Yankee. Nettbrettet skal etterhvert akkompagneres av Grid4, en smartmobil med skjermstørrelse på(du gjettet riktig) 4 tommer.

Sjekk ut videoen under, fra Intomobile, under for å se en introduksjon av nettbrettet.

http://www.youtube.com/watch?v=h9qP02DVOOY

, , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon