Høstens beste telefonkjøp!?

22/08/2011

Mobil

I løpet av oktober(i følge ryktene) skal den neste, og tredje, i rekken av Google Nexus-telefonene komme. Det er snakk om nok et Samsung-produsert flaggskip fra Google og navnet blir etter alle solmerker Nexus Prime. Men først la oss ta en titt på Nexus-historien.

The mothership

Google Nexus One var den første offisielle Googlemobilen. Telefonen ble solgt av Google, men produsert av HTC. Den ble en massiv hit i USA da den kom i anledning Android 2.1-lanseringen i Januar 2010 og Nexus One var en veldig få mobiler, over dammen, som ble solgt uten operatørlås. Den ble aldri offisielt sluppet i Norge, men mobilentusiaster i Norge lar ikke landegrenser sette en stopper for seg og det ble importert mange Nexus One til Norge, både til privat bruk og til videresalg på det gråere markedet.

Senere, nærmere bestemt i andre halvdel av desember samme år, ble neste Nexus-telefon sluppet. Denne gangen var det Samsung som sto bak produseringen og Nexus S var tilnærmet lik Samsungs egen toppmodell Galaxy S. Denne telefonen ble offisielt solgt her i Norge og, noe som er gode nyheter for oss som kunne tenkt oss den neste Nexus telefonen her i Norge, kjøpt igjennom offisielle kanaler.

Megaskjerm og rå prosessor

Ryktene skal ha det til at Nexus Prime(er det bare jeg som hadde trodd at en telefon ved navn Prime skulle vært en LG, all den tid mange av LGs telefoner heter Optimus?) blir utstyrt med en 4.5″-skjerm(iPhone har 3.5″ og min LG Optimus 2X har 4″) type Super-AMOLED med 720p oppløsning. Og innenfor skjermen skal man visstnok finne en 1.5GHz tokjernet-prosessor, det burde være mer enn nok for å servere deg Ice Cream Sandwich, det nye OSet som ventes å slippes sammen med mobilen.

Les en tidligere post om Ice Cream Sandwich her.

Er dette din drømmetelefon? Eller venter du på «you-know-who» i høst?

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon