Hvordan velge riktig mellom de «like» Android-nettbrettene?

02/08/2011

Nettbrett

Honeycomb er og blir lekkert! Bilde: Google

Android-nettbrettene er kommet for å bli, og de kommer i fleng. For mange kan valget mellom disse tilsynelatende like nettbrettene bli vanskelig. Derfor tar Teknolicious på seg oppgaven med å vise deg hva som er den største forskjellen mellom dem.

…men først likhetene

Det er nemlig slik at selv om enhver PC-produsent med respekt for seg selv har kommet med, eller kommer med, et Android-nettbrett er det meget lite som skiller dem. I hvert fall på innsiden. De baserer seg stort sett på en to-kjernet 1GHz Tegra-2 prosessor, 7-10 batteritid og de har stort sett en 10 tommer stor skjerm alle sammen. 2 kameraer, ett foran og ett bak, hører som oftest med og de fleste kommer med valgfri 3G-løsning som ofte hever prisen med tusenlapp.

Billigst

Den billigst av disse tabletene er Acers bidrag. Navnet er Iconica Tab A500 og her får man 16GB-versjon for 500 kroner mindre enn de andre konkurrentene.

Men billig betyr også i dette tilfelle tykk. Kjøper du en Acer Iconica Tab A500 vil du sitte med den tyngste og tykkeste tableten i forhold til de nærmeste konkurrentene. Forskjellen fra minstemann i 10-tommerklassen, Samsung Galaxy Tab 10.1, høres kanskje ikke så mye ut med 4mm tykkere og 100 gram tyngere, men sitter du med de to ved siden av hverandre er forskjellen overraskende merkbar.

Men tykk behøver ikke nødvendigvis alltid være noe negativt. For tykkelsen gjør at Iconica Tab A500 kan bli utstyrt med både USB- og HDMI-tilkoblinger. Det kan fort bli et savn på andre nettbrett. Ja, Apple, dere kan også føle dere truffet her!

Acer Iconica Tab A500 får du for 3495,- på Elkjøp.

Kombi

Sliter du litt med tanken på overgangen fra en normal bærbar til en tablet uten mus og tastatur du også ja? Da kan Asus EEE Pad Transformer være svaret for deg! Her kan man nemlig få i pose og sekk. Jeg har skrevet mye om denne tableten her på Teknolicious og skulle jeg skaffet meg en tablet akkurat NÅ, så hadde det blitt denne. Her får du en tablet som er litt mindre og lettere enn ovennevnte Iconica A500. Men hemmeligheten ligger i tastaturet som enkelt kan kobles til selve tableten. Da utvider du både produktiviteten på skrivearbeid samt batteritiden fra 8 til 16 timer.

I tastaturet ligger det også nyttige tilkoblingsmuligheter som USB, SD-åpning og mini-HDMI. Det er også microSD-åpning i selve nettbrettet, eller skjermdelen om du vil.

Man kan kjøpe en pakkeløsning med 16GB nettbrett og tastaturet for 4490,- hos MPX eller 32GB-nettbrett uten tastaturet nå for 3990,- hos MPX. Og vente på at samme nettbutikk får inn bare tasturdelen, det er forventet å skje 6. august og da selges den hos MPX for 1190,-.

 

Tynn og lekker 

Et annet nettbrett som lander i butikkenes lagerhyller i disse dager (MPX.no melder 5. august på sine nettsider) er Samsungs Galaxy Tab 10.1, oppfølgeren til den originale 7-tommer Galaxy Tab.

Her er nok Android-brettenes beste kandidat til årets designpriser og tableten kan smykke seg med å være tynnere enn iPad2. Riktignok minimalt tynnere.

Galaxy Tabs største fordel i tillegg til det smale og lekre designet er nok den gode batteritiden som i tester viser helt opp mot 10 timer. Største problemet for eiere av Galaxy Tab 10.1 vil nok være de få tilkoblingsmulighetene. Riktignok melder Samsung nå at man kan kjøpe en USB-adapter for $20.

16GBs lagringsplass ser ut til å være eneste valgmulighet inntil videre og fåes kjøpt hos MPX for:

Hvit: 3995,-          med 3G: 4995,-

Sort: 3995,-          med 3G: 4995,-

 

Hvilket nettbrett skal du ha? Eller har du allerede kjøpt et av disse eller noen andre? Diskuter fordeler og ulemper i kommentarfeltet under!

, , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon