Sjekk ut Oslos egen sykkelapp! Alle kan prøve

30/07/2011

Apps

Fra Blindern til "The Storting", hmm!? Skjermbilde fra appen

Bymiljøetaten har kjørt i gang et prosjekt for å øke sykkelbruken i Oslo. Svaret er tydeligvis en app som skal fortelle deg hvor langt det er fra A til B, hvor mange minutter du bruker dit og hvor mange kalorier du forbrenner på turen. Og selvsagt hvilken rute du skal velge.

Veien fra Blindern til Stortinget trenger ikke gå via politiske studier

I følge Aftenposten er appen inne til godkjenning hos Jobs&co i Apple og vil derfor mest sannsynlig bli å finne i App Store i nærmeste framtid. Men er du en såkalt «early adaptor» kan du sjekke ut hvordan den blir med nettleseren på din mobil på sykkelioslo.no. Forhåpentligvis blir den en del  enklere å ha med å gjøre enn denne nettsiden. Her mangler både pinch-to-zoom og andre finurligheter vi ellers er vant til med kart og GPS-tjenester på mobilen.

Sitter du nå foran pc’en og ikke har en passende smartmobil til formålet, men allikevel dør av nysgjerrighet etter å vite hvor mange kalorier du forbrenner på sykkelturen hjem kan du følge samme linken og sjekke siden i en helt vanlig nettleser. Men vær obs på at «min posisjon» fort kan vike litt fra sannheten hvis den kun er basert på din ip-adresse.

Bymiljøetaten ønsker gjerne at Oslos glade syklister hjelper til med å gjøre tjenesten så god som mulig, så er du statsautorisert kartmåler (eller ikke) trykk deg inn her for å bidra!

 

, , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon