Vær forsiktig med linker som lover bilder og video av Oslobombingen og fra Utøya!

22/07/2011

Internett, Teknolicious

Videoer som oppfordrer til klikking på en annen link kan ha onde hensikter, skjermbilde fra Youtube

I kjølevannet av store nyheter og katastrofer, slik de som har rammet Oslo og Utøya i dag, er det mange som ønsker å bruke din nysgjerrighet til å infisere din datamaskin med virus, kapre informasjon fra deg eller overta rettigheter til din Facebook-konto. Det er derfor videoer som den på bildet over der du oppfordres til å klikke på en annen lenke eller Facebooksider der du må «like» siden før du får se en video eller bilde av det som har skjedd man må holde seg unna. Eller i det minste må man bruke vett når man utforsker slike sider.

Det skal ikke mye mer til enn å like en Facebookside eller trykke på en lenke før din maskin kan være under angrep av styggvare som ønsker å skaffe informasjon du ønsker å holde privat. Og selv om det tilsynelatende virker som dine venner har likt en video eller lignende er dette ikke grunn nok for deg til å trykke på samme lenken og dermed begå samme feil.

Dette gjelder ikke bare fra denne hendelsen som Norge er preget av i dag, men også andre hendelser og spektakulære videoer brukes som lokkemiddel for å trekke deg inn internetts mørke bakgater.

I tillegg skal det nevnes at forkortede lenker som deles på Twitter og andre steder lett skjuler hvor lenken går, også her gjelder samme oppfordring om å bruke sunn fornuft når man surfer på internett.

 

Teknolicious ønsker å sende sine kondolanser til alle som er berørt av disse forferdelige hendelsene.

 

, , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon