Facebook lanserer video-chat, får hjelp av Skype

03/07/2011

Teknolicious

 

Facebook med skumle planer om video chat via Skype. Bilde via: Engadget

Facebook har sendt ut invitasjoner til en pressekonferanse der de, etter alle solemerker, skal lansere en ny, stor funksjon for Facebook-chatten, nemlig video-chat.

Video-chat på Facebook er et naturlig steg videre og katalysatoren for denne dealen er mest sannsynlig Microsoft. Bill Gates’ firma vant budrunden på Skype foran Google og nettopp Facebook, men nå ser det ut som Facebook kan få den effekten de ønsket seg av et Skype kjøp uansett. I tillegg har Microsoft en 240 millioner dollars investering i Facebook som gir dem mer enn nok grunn til å få smeltet sammen Skype og Facebook.

Rett etter Google+

Videoen over viser hvordan Googles nye sosiale medium Google+ har integrert video-chat i Hangout(en av funksjonene i Google+) og nå, en uke senere, svarer Facebook på tiltale og leverer tilsvarende funksjon i sin chat.

Lysten på Google+ -invitasjon? Teknolicious deler dem ut her!

Facebook har ikke enda offisielt sagt at de kommer med video-chat, men invitasjonen og det meste annet vitner om nettopp det. Det skal bli spennende å se hvordan Facebook får til dette. Hva tror du?

[pagelike]

, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon