La teknologien øke moroa under årets Tour de France

image

TV2 TdF, skjermbilde: Android Market

I morgen, lørdag, ruller hovedfeltet over Passage du Gois. Den spektakulære passasjen, som 2 ganger i døgnet er dekket av tidevannet, tar rytterne inn til fastlands-Frankrike og årets Tour de France er i gang. TV2 satser som vanlig meget tungt på det de kaller «sommerens største sykkeleventyr» og Teknolicious viser deg hvordan du, igjennom teknologien, kan få en enda bedre Tour. Det er ikke bare på TVen det vil bli underholdende!

Appene

TV2 har laget tre riktig så lekre apper til årets tour. Her vil du få all informasjon om etappene, rytterne, trøyene og selvsagt oversikt over alle nyhetene som TV2 produserer fra Touren. Appene er gratis og det gjelder alt innholdet bortsett fra streaming av sendingene som krever et TV2 Sumo abonnement. Merk at om du har et slikt abonnement vil det fortsatt bli veldig dyrt å streame en hel etappe hvis du bruker mobilnettet og ikke har ubegrenset med trafikk inkludert i ditt abonnement.

Android

TV2s TdF app til Android, skjermbilde: Android Market

Android appen er en av de finere, rent estetisk, appene jeg har sett til Android. Fine, enkle ikoner på forsiden som tar deg rundt til de forskjellige kategoriene. Appen er kjapp og TV2 har lagt mye arbeid i alt innholdet du finner her. Det var en stund usikkert om streaming av sendingene skulle dukke opp på Android-appen, men det har de heldigvis ordnet. Appen kan varsle deg om viktige nyheter eller om det er kommet en ny avstemmning.

TV2 TdF på Andoird Market

iPhone/iPod touch

Cavendish i HTC drakt vist på iPhone! Skjermbilde: App Store

Cavendish i HTC-drakt vist på iPhone! Skjermbilde: App Store

iPhone-appen kommer som en oppdatering av fjorårets app, så har du allerede appen fra i fjor er det bare å oppdatere den i iTunes. Den har fått en ansiktsløftning og fungerer godt. All informasjon fra TV2 er enkelt tilgjengelig og appen tilbyr Push-meldinger om viktige nyheter eller nye avstemmninger som de skal gjennomføre igjennom touren.

TV2 TdF for iPhone i App Store

iPad

image

iPad-appen ser unektelig lekker ut, skjermbilde: App Store

iPad-appen ser helt nydelig ut, og her får man virkelig sett hvordan nettbrett kan ta internett- og TV-hverdagen til et nytt nivå. Med så mye skjermareal kan man følge etappen samtidig som man tar en nøye titt på løypeprofilen. Kjekt å vite om det er slak oppoverbakke i spurten som, alle vet, passer Thor Hushovd perfekt. TV2 gir deg denne appen gratis, og de har jobbet med den helt til det siste, for det var først i dag den ble tilgjengelig i App Store.

TV2 TdF for iPad i App Store

Tourmanager

image

En smakebit av mitt Tourmanagerlag, skjemrbilde: Tv2.no

For å øke spenningen enda litt mer for oss seere tilbyr TV2 et eget manager-spill for årets Tour de France. Her skal du registrer et lag, bestående av 12 ryttere i forskjellige roller, samt en sportssjef. Spillet øker underholdningsverdien betraktelig, og har du en av dine utvalgte menn i brudd en dag er det vanskelig å ta øynene vekk fra skjermen.

Meld på et lag i Tourmanager

Twitter

image

Mark Cavendish er en luring, også på Twitter, skjermbilde: Twitter

Det er ikke mange andre idretter hvor Twitter er mer utbredt enn i sykkelsporten. Her har nesten alle stjernene en hyppig brukt Twitterkonto. Men heldigvis er det ikke bare rytterne det er lurt å følge. Mange av TV2 sine folk har egne twitterkontoer, der de legger ut bilder og skildringer fra ukene rundt om i Frankrike. Her er det spesielt kommentator Christian Paasche som står frem.

De mest anbefalte Twitterkontoene under årets TdF er:

  • @TV2Paasche – TV2s superkommentator som sammen med Johan Kaggestad guider oss igjennom Touren år etter år.
  • @TV2DagO2 – Alltid solbrune Lauritzen kjører sin egen Otto-mobil igjennom Frankrike og møter nordmenn og andre fans.
  • @Vaughters – Sportssjef i Garmin-Cervélo, laget til Thor Hushovd, gir oss et innblikk i hvordan den delen av sykkelverdenen er.
  • @f-cancellara – Tempohesten Fabian Cancellara er mest kjent på Twitter for sin ufrivillig underholdende engelsk.
  • @MarkCavendish – Spurtkanonen som også har en underholdende tweet eller to på lur.
  • @kaarvesen – Kurt Asle Arvesen som nesten kom med til sin siste Tour vil nok dele sine tanker rundt rittet de neste 3 ukene.
  • @henrikbjornstad – Den tidligere golfproffen Henrik Bjørnstad er lidenskapelig opptatt av sykkel og er verdt å følge på Twitter.

I Norge diskuteres Tour de France og andre sykkelritt med hashtaggen #2tdf.

Trenger du litt hjelp med Twitter-lingoen, sjekk ut Teknolicious sin store Twitter-ordbok.

God Tour!

Har du andre tips til hvordan Tour-opplevelsen økes ved hjelp av dagens teknologi? Diskuter i kommentarfeltet under.

[pagelike]

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon