De første HP TouchPad-anmeldelsene er ute

30/06/2011

Nettbrett

 

HP TouchPad, foto: HP

 

Endelig har HP sluppet sitt TouchPad-nettbrett på markedet. I USA altså. Men det betyr at vi kan følge med anmeldelser og brukererfaringer derfra og se om dette er nettbrettet vi skal gå for når det kommer til Norge.

Det er Thisismynext og Engadget som har sluppet sine anmeldelser og de er relativt samkjørte i sine opplevelser av nettbrettet.

TouchPad er tykkerre enn iPad2 og de tynnere Android-brettene, forskjellen mellom TouchPad og iPad2 er 5mm, det høres kanskje ikke mye ut, men begge anmelderne følte at de satt men tjukkas i hendene da de brukte tableten. Samtidig er ikke byggekvaliteten av like høy standard. Mye plastikk og litt knirking her og der.

OSet i TouchPad er jo det som gjør denne tableten spennende. Det er nemlig Palm, som HP kjøpte opp i fjor, som står bak. Og det er en videreutvikling av deres webOS. Denne versjonen heter webOS 3. Det jeg har sett av det virker lovende og veldig intuitivt, brukervennligheten ser ut til å stå i sentrum. Joshua Topolsky i Thisismynext mente at det landet et sted mellom Android og iOS når det kom til den kategorien.

Dessverre meldes det om et OS som ikke helt har vokst av seg barnesykdommene. Her lugger det en del, selv om nettbrettet kjører på en 1.2GhHz prosessor. Mye virker uferdig, men nevnte Topolsky hadde gått igjennom en liste av feil og mangler som han fant og HP var klar over alle og at sa at de skulle fikses i løpet neste oppdatering, som var rett rundt hjørnet.

HP TouchPad - støtter Flash, foto: HP

Det er naturlig nok ikke utviklet mange apps til et så nytt operativsystem, men HP gjør sitt for utviklerne skal hoppe på deres plattform også. Derfor må man i starten klare seg med de få appene som finnes. Der i blant er (selvsagt) Facebook.  Også Skype er på plass, selv om appen, visstnok, ikke spiller helt på lag ennå vil den nok fungere godt sammen med kameraet som sitter i fronten av tableten.

Thisimynext endte opp med å gi nettbrettet karakteren 7.5 av 10 og følte at HP var inne på noe her. Topolsky satt med en følelse av at dette kunne utvikle seg til å bli et meget bra nettbrett fra HP. Engadget ga en lignende karakter, 7 av 10, og konkluderer med mye av det samme.

PS! Batteritiden nevnes å være utmerket! Her kan du bruke nettbrettet til helt vanlig bruk i flere dager.

[pagelike]

, , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon