Årets råeste bærbare?

28/06/2011

Uncategorized

03

Sony VAIO Z foto:Sony

Sony slår på stortromma når de i disse dager lanserer sin nyeste VAIO Z. Her er det både mobilitet og kraft som står i fokus.

I følge en pressemelding fra Sony slippes denne herligheten i Europa i slutten av Juli. Akkurat tidsnok til at du kan ta den med deg på skolebenken til studiestart. Om du har en rik onkel som bistår deg med finansiering under studiene, vel og merke. Selv om Sony ikke sier noe om en pris enda, så trenger du ikke være formann i Mensa for å skjønne at disse spesifikasjonene koster litt:

  • Minne: 8GB DDR3 SDRAM
  • Lagring: 256GB SSD
  • Grafikk: Intel HD Graphics 3000
  • Skjerm: 13.1”, 1600×900, Anti-refleksiv VAIO-skjerm
  • Webkamera: HD-kamera med Exmor-teknologi
  • USB: En 2.0 og en 3.0
  • Video-ut: HDMI
  • Trådløst nettverk: 802.11 a/b/g/n – mulighet for 3G
  • Bluethoot: 2.1
  • Høytaler: Dolby virtual surround

Og når SONY pakker disse komponentene inn i en bærbar som bare måler 16.65mm i høyden og veier 1.2 kg, ja da snakker vi en av årets råeste bærbare datamaskiner.

Det beste er jo da at den kanskje største nyheten her er at sammen med den lille, lekre, smekre laptopen kan du kjøpe med en docking-stasjon som du kobler til maskinen ved hjelp av USB 3.0 og Light Peak.

image

Sony VAIO Z - docking, foto:Sony

I denne dockingen får du et bedre skjermkort, nemlig raske AMD Radeon HD 6650M med 1GB VRAM og dockingen lar deg koble maskinen opp til så mye som 3 ekstra skjermer igjennom VGA og HDMI. I tillegg er det mulighet for Blu-Ray eller DVD-spiller i dockingen.

image

Sony VAIO Z - lag-batteri, foto:Sony

Sony oppgir batteritiden til å være 7 timer med såkalt “on-the-go-computing”. De viser til en MobileMark-test for de tallene. Men kjøper du denne laptopen har du også muligheten til å kjøpe et “lag-batteri”, som rett og slett er et tynt lithium-batteri som du kan feste under maskinen og doble antall timer fra 7 til 14 timer batterilevetid. Lag-batteriet kan festes til maskinen uten at det trengs noe omstart eller lignende. Men det vil jo selvsagt øke tykkelsen og vekten noe.

Er dette din neste super-bærbare? Og hva tror du prisen blir? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon