Alt du trenger å vite om PS Vita!

24/06/2011

Spill

 

Foto: Sony

De to store teknologinyhetene på årets E3 var Nintendo Wii U og Playstation Vita. Selv om Wii U i etterkant har fått mye oppmerksomhet, er jeg enn så lenge mer imponert over det Sony presenterte på sin pressekonferanse.

Hva er Playstation Vita?

PS Vita er neste generasjons håndholdte konsoll, med oppdatert grafikk og hardware. Den kjører en ARM Cortex-A9 (4-kjerners) CPU, og en PowerVR SGX543MP4+ GPU. Den kan kobles opp mot WIFI og er første håndholdte spillkonsoll med mulighet for 3G-nettverk.

Utvendige mål er omtrentlig 182.0 x 18.6 x 83.5mm (bredde x høyde x dybde)

Kontroll?

Vita har to analoge kontroller, to skulderknapper, D-pad og de vanlige PS-knappene (triangel, firkant, sirkel og kryss) .

Vita har også en Six-Axis bevegelseskontroll, slik som de vanlige håndkontrollene til Playstation har.

Den har en multitouchkapasitiv berøringsskjerm, samt at den har en touchpad på baksiden.

Gamle spill?

Nye spill til PS Vita vil komme på flashminnekort, og gamle UMD-disker vil ikke kunne leses. Men alle gamle spill som er/blir tilgjengelig på Playstation Network vil kunne spilles.

Skjerm?

Foto: Sony

 

Vita har en 5” OLED skjerm (16:9) som kjører en oppløsning på 930×544. Til sammenligning har Sony PSP en 4.3” skjerm med oppløsning 480×272. Dette vil si at Sony nesten dobler antall piksler per tomme på Vita.

 

Vita har også to kameraer, som begge tar bilder opp til 640×480. De kan også filme i 120fps (frames per second) på 320×240 og 60fps på 640×480. Imponerende!

Spill?

På pressekonferansen viste Sony fram muligheten for å spille på PS3, lagre online, ta opp Vita og fortsette der du slapp. Om denne funksjonen kommer til alle spill, er uviss. Men muligheten for mobil spilling blir tatt til et helt nytt nivå.

Spill vi vet skal komme er:

Dynasty Warriors
Hot Shots Golf
F1 2011
Gravity Daze
Little Big Planet
Little Deviants
ModNation Racers
Sound Shapes
Street Fighter X Tekken
WipeOut 2048
Uncharted: Golden Abyss

Foreløpig release ser ut til å bli i god tid før julehandelen i år, og prisen så langt er satt til $249 for en modell med kun Wi-Fi, og $299 for modellen med 3G. Dette er likt med det Nintendo satte for sin 3DS, som koster rundt 2300 kroner i butikk.

Innlegget er skrevet av Gøran, som nylig har startet opp en blogg b@respill. Her skriver han om alt og ingenting rundt spill, og gir ukentlige kjøpetips. Han har også anmeldt spill for en norsk nettside en god stund, og har lang fartstid i spillenes verden.
NettstedTwitterFacebookFlere Artikler

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon