iPad-killer fra Amazon?

23/06/2011

Nettbrett, Teknolicious

Amazon-nettbrett ill: Teknolicious

Gigant-nettbutikken Amazon skal ha egne nettbrett på trappene, det kan bli både billig og bra!

Det har i våres spredt seg rykter om en tablet fra Amazon.com. Og nå skal den taiwanske PC-produsenten Quanta Computers ha forsnakket seg og røpet en ordre fra Amazon, i følge DigiTimes.

Samme artikkel fra DigiTimes nevner at det Texas instruments som skal stå bak prosessoren i nettbrettet, men her er ryktebørsen todelt.

Bilde: Nvidia

Andre rykter skal nemlig ha det til at Amazon ønsker å selge to nettbrett fra og med august. Det ene er den billigere Coyote, en 7-tommer tablet med den samme dual-core-prosessoren som de fleste andre Androidbrett har i dag. I tillegg kommer det et brett som er dyrere og større, Hollywood, skjermen på denne blir på mellom 9 og 10 tommer og med en quad-core-prosessor kalt Kal-El fra Nvidia.

I følge ryktene kommer Amazon til å prise nettbrettene meget aggressivt. Dette vil være deres aller sterkeste kort i krigen mot Apple og iPad.

Vil de ikke tjene noe penger?

Jo, det er akkurat det de vil. Og det er nettopp her Amazon har noen ess i ermet. De kan selge nettbrettene sine meget billig, og kanskje så billig at de selger med tap. For når du kjøper nettbrettene til Amazon har de en helt univers av innhold til din nye tablet.

De har allerede en Appstore for Android, og det var da de lanserte denne i mars at ryktene først begynte å gå rundt en Android-tablet fra nettbutikken.

Amazon står bak verdens største e-boksuksess, Kindle. Her har de en massiv markedsandel og den ønsker de nok å holde på. Samtidig ser de at Apple selger e-bøker så det griner med sin nye tjeneste iBooks. Problemet til Apple er at iPadens skjerm ikke er veldig god å lese bøker på. Det er derimot Amazon veldig gode på!

Om ikke bøker er din greie så mener PCWorld at de nye nettbrettene fra Amazon skal få gratis film-streaming som Amazon kan levere igjennom sin filmtjeneste Amazon Instant Video. Dette kan bli enda et godt salgsargument for de nye nettbrettene.

Apps, e-bøker og film er tjenester Amazon allerede har på plass samtidig som de også har MP3-butikk og egen tjeneste for lagring i nettskyen. Alle disse tjenesten er et unikt økosystem for et nettbrett og gjør at du mest sannsynlig vil legge igjen mye penger hos Amazon også etter at du har kjøpt selve nettbrettet.

For å bygge enda litt oppunder ryktene bør det nevnes at når Amazonpresident og CEO, Jeff Bezos, ble spurt om det kom en egen Amazon-tablet svarte han bare: «Stay tuned…» Og det er akkurat det jeg har tenkt til å gjøre!

Hva tror du om en slik Amazon-tablet? Debatter gjerne i kommentarfeltet under.

[pagelike]

Kilder: PCWorld og DigiTimes

, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon