Er dette det nye iPhone 5-designet?

21/06/2011

Teknolicious

Thisismynext sin mockup av den neste iPhonen

Det har lenge vært en form for enighet i ryktene rundt den neste oppdateringen av Apples store flaggskip, den neste iPhonen blir kun en liten oppdatering av iPhone 4. På lik linje med oppdateringen fra 3G til 3GS. Men nå melder Thisimynext at de har vært i kontakt med noen holdbare kilder som oppgir at iPhone 5 ikke blir noen liten oppdatering med samme design som 4ern. Her snakker vi et helt nytt design og til og med en ny skjermstørrelse.

Liker du Teknolicious? Lik bloggen på Facebook og da vel!
[pagelike]

Erkenerden, Joshua Topolsky(@joshuatopolsky), «sjefen» i Thisismynext.com og Apple-guru, har samlet inn informasjon fra flere hold og mener at den neste iPhonen blir noe slik som på bildet over.

Merk at bildet bare er en «mockup» av hvordan de mener telefonen vil se ut etter den informasjonen de har fått.

Så hva viser bildet? Jo, det første som slår en er kanskje at telefonen har et dråpeaktig design hvor den er tykkere øverst og smalere nederst. Og i følge ryktene skal telefonen bli enda tynnere enn forløperen. De har jo klart det med iPad 2, så da kan det vel la seg gjøre.

Om det blir metall på baksiden er ikke Topolsky sikker på, men det er iPod Touch som er brukt som utgangspunkt i bildemanipuleringen. Under kan du se et bilde som Thisismynext fikk tilsendt der det blanke metallet er byttet ut med en mer matt unibody-look som vi er vant til å se fra Apple. Minner i grunn litt om Macbook Air med de materialene og den formen.

Mockup som Thisismynext har fått tilsendt

På fremsiden er det jo den store skjermen som er fremtredende. Thisimynext mener at den skal vokse til 3.7 tommer, men med samme oppløsning. Det betyr at pixeltettheten går fra 326ppi til 312ppi. Da kan fortsatt telefonen ha et såkalt Retina Display, noe som innebærer at skjermen må ha over 300ppi. Ny teknologi med glasset gjør at skjermen draes helt ut i kanten uten den rammen vi er vant til fra tidligere iPhones. I tillegg er hjemknappen forstørret for å muliggjøre «gestures».

I tillegg verserer det noen rykter rundt trådløs ladning og at iPhonen også skal få NFC-teknologi. For å ha mulighet for NFC er det mulig at baksiden må ha et område med annet materiale hvor det er enklere for NFC-teknologien å få kontakt.

Men når kommer den da?

Nettsiden BGR nevner at en lansering i midten av august og at den er i butikkhyllene i sluten av den måneden er det som Apple sikter seg inn på. Det er annerledes enn det ryktet som har gått om at den nye iPhonen, siden den ikke kom nå sist på WWDC, kommer på iPod-lanseringen som Apple pleier å ha i september.

Bildet under viser den mockup som BGR operere med på sine sider.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon