6 apps din mobil trenger i sommer

Sommeren er her. Studentene begynner i sine sommerjobber, andre venter på at arbeidsgiver skal stenge kontoret og at sommerferien endelig kan begynne. Uansett hva du skal trenger du disse 6 appene for å få mest ut av mobiltelefon din i sommer. Teknolicious forskjellsbehandler ikke og gir deg 6 apps både til Androidmobiler og iPhone.

[pagelike]

Android

Skjermbilde fra Android Market

JuiceDefender

Sommeren kan være en tid hvor vi ikke alltid har like lett tilgang til mobilladeren. Og alle som eier en smarttelefon vet at batteriet ikke er dens største styrke. Men med JuiceDefender kan dette endre seg. Ikke drastisk, men med hjelp fra JuiceDefender kan du presse ut litt mer surfetid fra festivalteltet og få lastet opp de beste bildene til Facebook. Appen finnes i en gratis Beta-versjon der utvikleren advarer mot mange oppdateringer og litt ustabilitet, eller så kan du kjøpe deg stabilitet via Pro-versjonen til prisen av en Krones-is. Appen lar deg velge mellom forhåndsinnstilte konfigurasjoner for å spare batteri, eller så kan du velge “Advanced” og virkelig bestemme hvor det skal spares.

JuiceDefender Beta, gratis

Pulse

Skjermbilde fra Android Market

I sommer vil du ikke bruke all din tid på dine favoritt nyhetskilder på nettet. Da kan det være smart å ta i bruk geniale Pulse. Appen lar deg velge hvilke nyhetskilder du ønsker å holde deg oppdatert på og leverer det hele til deg på en meget lekker måte. Appen har også en sosialtab, så du kan få med deg det som skjer på Facebooken din også. Denne prisvinnende appen er velig kjekk og skulle du komme over en sak du ønsker å dele med dine følgere på Twitter eller Facebook er deleknappen enkelt tilgjengelig.

Pulse News, gratis

The Weather Channel

Er det noe nordmenn bryr seg om, om sommeren, så er det været. Derfor er det kjekt å ha en app for å holde deg oppdatert. Dessverre er Yr.nos egen Androidapp ikke lenger å finne i Android Market. Derfor får vi ty til utenlandsk hjelp og da er det den populære appen fra The Weather Channel som er det beste valget. Her får du værmeldinger fra verden over, og kan være en god reisekamerat om du skal ut i det store utland i løpet av sommeren. Den sjekker selvfølgelig det norske været for deg også. Ønsker du å finne ut hvilken dag som er perfekt for en piknik med din utkårede trenger du en god vær-app.

The Weather Channel , gratis.

IMDb

Skjermbilde fra Android Market

Den umåtelig populære nettsiden imdb.com(Internet Movie Database) har en egen app til din mobiltelefon. Slik at du kan holde deg oppdatert på når den neste Blockbustern fra Hollywood vises på en kino nær deg. Appen er meget rask å bruke og du trenger kun taste inn de første bokstavene av filmen du leter etter før appen har funnet det riktige forslaget for deg. Det er ikke mye informasjon om film som ikke finnes på IMDb, og appen lenker direkte til sine nettsider om du trenger å gå litt dypere i databasen enn det appen tilbyr.

IMDb, gratis

Moon Chaser

Moon Chaser

Moon Chaser - Skjermbilde fra Android Market

Sommeren byr på mye dødtid, enten du sitter i bilen på vei  nedover Europa eller at din arbeidsintensitet, på sommerjobben, er omvendt proporsjonal med hvordan kvikksølvet kryper oppover gradestokken. Da kan det være greit med et artig spill for å få tiden til å gå. I våres har det enkle, men meget vanedannende(tro meg!), spillet Tiny Wings herjet på iPhone og iPod touch. Nå har utviklerne i Reviere tydeligvis ønsket seg noe tilsvarende til Android og serverer deg Moon Chaser. Spillet er bortimot identisk, bortsett fra at den lille, tykke fuglen har blitt byttet ut med en Ninja som ønsker at månen, ikke sola, skal være oppe så lenge så mulig sånn at han kan fly fra øy til øy. Spillet fungerer meget bra og er en super erstatning for de med Androidbaserte telefoner. Sjekk ut videoen for se hvordan spillet fungerer.

Moon Chaser, gratis.

 

Little PhotoLittle Photo

Veldig mange bruker mobilen til å ta bilde av ferieminnene. Da kommer ofte den innebygde kamera-appen litt til kort. Android Market har en hel haug med kamera-apps som åpner for litt mer moro med mobilen. Little Photo er en av de mer populære og byr på mange kule effekter som du kan legge til bildet ditt i etterkant. Bildet her viser for eksempel den klassiske “Instant-film”-effekten(tenk Polaroid). Little Photo gir de bildene du laster opp til Facebook i sommer det lille ekstra.

Little Photo, gratis.

iPhone

Scrabble

Titt og ofte er sommeren en tid hvor klokka går sakte, kanskje det er kombinasjonen med varmen? Uansett trenger man et tidsfordriv og da kan Scrabble være svaret. Spillet byr på timer med moro, og multiplayer fungerer fint både over nett og lokalt på telefonen. Kan dette lette den kjedelige flyturen litt? Svaret er ja, absolutt!

Scrabble, 11 kroner.

Instagram

Instagram - skjermbilde fra iTunes

Instagram til iPhone er en av de mer populære foto-appene, og det kan godt være den enkle delingen med Facebook, Twitter og Flickr som gjør det. Her velger du enkelt hvor du vil at bildene skal lagres og postes. I tillegg finnes det en rekke effektmuligheter på Instagram. Svart-hvitt er ofte en effekt som får frem nye sider av et bilde, prøv den effekten eller noen av de andre som er kodet fra bunnen av hos utviklerne i Burbn Inc.

Instagram, gratis

 

Pulse

Pulse News - skjermbilde fra iTunes

Nyhetsappen Pulse gjør det mye enklere for deg å holde deg oppdatert på alle de nyhetsidene du vanligvis sjekker i løpet av dagen. Pulse er en prisvinnende applikasjon som lar deg samle dine favorittnettsteder i et meget lekkert oppsett der du får både overskrift og bilde for hver sak. Trykker du på bildet kommer du inn på selve saken, skulle artikkelen være noe du vil dele med dine venner på Facebook eller Twitter er det enkelt å dele innholdet via appen. Samtidig finnes det en egen sosialtab som lar deg holde oversikt over det som rører seg på Facebooken din.

Pulse, gratis

Yr.no

Yr.no - skjermbilde fra iTunes

Lite er viktigere om sommeren enn været. Og er du en som følger sola rundt om i Norge trenger du en god vær-app, og da er Metrologisk Institutts egen Yr.no-app et bra valg. Her får du god oversikt over hele Norges vær, ned til den minste bygd, fjelltopp eller kirke. Yr.no har også god oversikt over utlandet, så om du lurer på om det blir nødvendig med regntøy og gummistøvler nederst i Roskilde-sekken er det bare å ty til nettopp denne appen. Ønsker du detaljert varsel, time-for-time, er det bare å legge din Apple-telefon over på siden.

 

IMDb

Sommeren er tiden for de store filmene fra Hollywood. Om mulig litt bakvendt for oss nordmenn, men i USA er sommeren så varm mange steder at amerikanerne tyr til kinoenes air-condition for å kjøle seg litt ned. Det har selvsagt Hollywood-bossene fått med seg og de slipper da den ene Blockbustern etter den andre for at du skal få litt underholdning sammen med nedkjølingen din. Og i så måte trenger du en app for å holde deg oppdatert på de siste filmene. Kanskje lurer du på hvem hun søte bi-rolle jenta var eller så ønsker du å sjekke status på IMDbs “movie-meter” for å se hvilke filmer publikum har likt best.

TouchPhysics

TouchPhysics - skjermbilde fra iTunes

Det kan fort bli litt mye strandliv, teltturer og grillfester i løpet av sommeren uten at du får trimmet hjernen noe særlig. TouchPhysics er derfor en fin måte å holde hjernecellene i aktivitet. Spillet er like enkelt som det er genialt. Du har en ball som du skal få frem til en stjerne. Du er nødt til å bruke objekter som du tegner opp. Og med hjelp av disse objektene forflytte ballen til stjerna. Høres greit nok ut, men det tar mer enn et par batteriladninger for å fullføre dette spillet. Og når du har klart 50 brett er det vanskelig å ikke kjøpe oppfølgerspillet også. Lykke til!

TouchPhysics, 11 kroner.

[pagelike]

Har du noen andre app-tips for sommeren er det bare å dele med oss andre i kommentarfeltet under!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon