Oppturer og nedturer på årets E3

13/06/2011

Spill

 

Elder Scrolls V - Skyrim, skjermbilde fra Bethesda

Glitter og glamour har lagt seg. Spillere, journalister og bransjefolk har reist hjem til familie og venner. Årets E3 er over for denne gang, og jeg skal gi dere alle en liten oppsummering av oppturer, nedturer, skuffelser og overraskelser.

Men fordi det er fryktelig mange spill å skrive om, konsentrerer jeg meg om spill som skal komme ut i år. Dette for å gi alle dere der ute en liten pekepinn på alle de godbitene dere har i vente. Nå skal det sies at jeg dessverre ikke har vært i LA selv, så jeg baserer inntrykk ut ifra videoklipp jeg har sett på nett.

Uncharted 3

Dette spillet har jeg gledet meg til helt siden jeg gjorde meg ferdig med Uncharted 2. Spillene er omtrent som en moderne, yngre og kulere versjon av Indiana Jones, med interaktive og intense sekvenser, mye action og vittige kommentarer. Vi trer atter en gang inn i skoene til Nathan Drake, denne gangen på jakt etter ørkenens Atlantis. Videoklipp vi har sett så langt er usedvanlig imponerende, og ser ut til å levere det fansen ønsker.

Spillet kommer i butikken 1. november, og eksklusivt til PS3.

Elder Scrolls V: Skyrim

Det å skulle følge opp og gjøre noe bedre enn spill som Morrowind og Oblivion er ingen smal sak, men det ser ut til at rollespillgigantene Bethesda gjør nettopp dette. Skyrim ser ut til å bli et av tidenes rollespill, med en usedvanelig flott grafikk, og et massivt spill. Spillerne skal her være en Dragonborn, en født med blant annen evnen til å snakke dragenes språk. Dette er et typisk rollespill, der du utvikler din karakter til å bli sterkere og sterkere. Spillet inneholder 5 store byer, godt over 100 ulike grotter å utforske, og for første gang i Elder Scrolls histore, drager. De er store, mektige og du skal drepe de. Kan det bli bedre enn dette?

[showmyads]

Spillet kommer 11. november, til PS3, Xbox 360 og PC.

Batman: Arkham City

Når forgjengeren, Arkham Asylum, kom i 2009 ble det mottatt med gode kritikker av stort sett alle. Rocksteady skal nå følge opp denne suksessen, og så langt ser det ut til at de så absolutt er på rett spor med Arkham City. I tillegg til å styre den mørke ridder, får vi også mulighet til å spille Catwoman underveis. Spillet er åpent, stort og historien ser veldig god ut. Kampsystemet er flytende, intuitivt og bra, grafikken ser upåklagelig ut og fiendene er mange og varierte.

I tillegg kommer dette spillet allerede 18. oktober, og i passe tid slik at man får spilt gjennom i god tid før de tidligere nevnte spillene slippes i butikken.

Skuffelser

Dette er de tre spillene vist på E3 som jeg gleder meg mest til i år. Men E3 var ikke helt uten skuffelser, som seg hør og bør. En av de var Nintendo Wii U. Eller, ikke nødvendigvis maskinen, men det at de under presentasjonen faktisk greier det kunststykke å vise gameplay fra PS3 og Xbox 360. Vise fram ny teknologi, uten å egentlig ha noe å vise til? Ikke bra, Nintendo.

Og stakkars Tim Schafer. Denne geniale mann som står bak spill som Grim Fandango og Monkey Island, lager Sesam Stasjon, et spill til Kinect for barn. Greit nok, det kan sikkert bli et bra nok spill det, men snakk om å ikke utnytte sitt eget potensiale. Dette får meg til å lure på hvor mye penger Microsoft puttet i lommen hans for å gjøre dette prosjektet.

Jeg liker ikke å avslutte messeintrykket med negativitet, derfor skal jeg la dere få runde av med det som for meg var årets overraskelse på E3. Spillet som imponerte mest, hadde den kuleste traileren og som var gjennomgående positiv. Tomb Raider blir nytt, og det ser utrolig bra ut!

 

Innlegget er skrevet av Gøran, som nylig har startet opp en blogg b@respill. Her skriver han om alt og ingenting rundt spill, og gir ukentlige kjøpetips. Han har også anmeldt spill for en norsk nettside en god stund, og har lang fartstid i spillenes verden.
NettstedTwitterFacebookFlere Artikler

 

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon