De første anmeldelsene av Chromebooks er ute

Samsung Series 5 Chromebook Chrome OS

Google proklamerte i 2009 at de skulle levere et operativsystem der alt foregikk rundt nettleseren, lagring foregikk i nettskyen og at du var på nett innen 20 sekunder. Det er selvsagt Chrome OS det er snakk om her. Denne lovnaden kom fra Google akkurat da minibærbare solgte på sitt meste. Maskinene fra Google, såkalte Chromebooks, skulle ha kommet i løpet av 2010.

[showmyads]

Det gjorde de ikke, men det gjorde iPad og alle andre produsenter lovte at sine tablets var rett rundt hjørnet. Nå handler alt om nettbrett og jeg har knapt hørt noen nevne minibærbar siden iPaden havnet i norske butikker. Og her har vi problemet til Chromebooks, da de ble først lansert ble det sett på som en nyvinning og en spennende måte å se på minibærbaren på. Nå er dessverre markedet helt annerledes. Salgsargumentene til Chromebooks er tilgjengeligheten igjennom rask oppstart og “på-med-en-gang-du-løfter-opp-lokket” samt tilgang til nettet igjennom 3G. Men alt dette får vi igjennom nettbrettene. Og kanskje best igjennom Googles egne Android Honeycomb.

Chromebook Chrome OS Web Store

Tilbakemeldingene

Så hva sier de som har fått prøve seg på Samsung sin Chromebook? Det er litt blandede følelser. Ja, føleleser. For hos Engadget har de gitt maskinen karaketeren 8/10. Og det selv om de har kjempet mot tanken på at denne kommer 2 år for seint. De gir den pluss for at byggekvaliteten og tastaturet er meget godt, veldig god batteritid på over 8 timer og at skjermen egner seg godt også for utendørsbruk. På negativitetssiden nevnes selvsagt at Chrome OS, i bunn og grunn, bare er nettleseren Chrome.

[pagelike]

Thisismynext derimot gir karakteren 5/10. Denne karakteren virker mer riktig fra undertegnedes ståsted. Thisismynext nevner at mskinen er tynn, er lett og har et fint design, veldig rask oppstart og vekking fra dvale og at maskinen har en god, matt skjerm. Men også Joanna hos Thisismynext er nødt til å trekke en del for det begrensede operativsystemet.

I tillegg nevnes det at prisen for denne Atom-baserte maskinen med 12.1” skjerm blir litt dyr i forhold til andre minibærbare. Den veiledende prisen i USA vil være 430 dollars.

Et nettbrett i stedet

Personlig klarer jeg ikke å fri meg fra tanken på at et av sommerens nettbrett er et mye bedre valg i dag. Og hvis du trenger tastatur så er jo Asus EEE Pad Transformer veien å gå i stedet for en minibærbar som kun kommer installert med en nettleser.

Hva tenker du? Frister det å være eier av Chromebook?

, , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon