Oppdatert! Wii U er lansert! Nye godbiter fra Nintendo

 

Teknolicious fulgte Nintendos pressekonferanse fra E3 Expo i Los Angeles, der de lanserte en rekke nyheter. Men den største var, uten tvil, den nye konsollen Wii U. Selve liveoppdateringen finner du nederst i saken.

Den nye konsollen, Wii U. Trykk på bildet for større versjon. Foto:Nintendo

 

Den nye konsollen har fått navnet Wii U etter at Wii ble uttalt som engelske «We» og dermed er det nye navntillegget, U, en forkortelse for «You». Dette fordi den nye kontrollen lar deg avslutte spillingen på TVen og ta den med deg over på den 6.2 tommer store skjermen.

All data sendes trådløst fra konsollen over til den lille skjermen. Spillutviklere som Nintendo hadde snakket med gledet seg til å bytte ut «boka på senga» med litt spilling på den nye kontrollen i stedet for.

Endelig tar Nintendo veien fra SD-kvalitet over til HD-kvalitet på bildene du ser på TVen. Den nye konsollen er klar for bilder i 1080p-kvalitet. Det skjer via en HDMI-kabel. Bildene på skjermen på kontrollen vises ikke i HD.

Da Nintendo presenterte den nye konsollen, la de kun vekt på den nye kontrollen og viste bare så vidt frem den lille boksen under TVen. Det er tydelig at de ønsket å vise frem den nye innovasjonen innen tv-spill og ikke en konsoll som mest sannsynlig vil ligge litt etter konkurrentene på maskinvarefronten.

Selve konsollen. Foto:Nintendo

Heldigvis trenger ikke ditt gamle Wii-tilbehør å gå i en pappeske på loftet, den nye konsollen er nemlig bakoverkompatibel med alt av tilbehør til Wii. Dette er en gledelig nyhet for fans og deres lommebøker.

Selve konsollen spiller av samme type plater som den gamle Wii. Det kan kobles til 4 Wii Remote(de vanlige Wii-kontrollene). Det er en IBM multikjerne-prosessor som skal gi deg nok maskinkraft til alle dine favorittspill.

Den nye Wii U-kontrollen har en 16:9, 6.2″ skjerm. Alle de klassiske knappene er med, samt et akselerometer og gyroskop som vi kjenner igjen fra, for eksempel, iPhone. Med kontrollens skjerm og kamera kan du surfe på nettet og ha videosamtaler. Nintendo viste også frem en tilhørende stylus(penn) som lar deg tegne på skjermen.

Sjekk liveoppdateringen under for de andre nyhetene fra Nintendo, inkludert flere Zelda-utgivelser og nye spill til 3DS.

[pagelike]

 

Liveoppdateringen

E3 Expo – den store spillmessa i Los Angeles er godt i gang og i kveld, kl 18.00 norsk tid, er det Nintendo som skal ha sin store presentasjon. Hva får vi se? Er det en ny konsoll på vei?

Teknolicious holder deg fortløpende oppdatert fra kl 18.00 og serverer deg alle godbitene fra Nintendo! Stay tuned!

Pressekonferansen foregår i Nokia Theater, midt i Hollywood.

Zelda

Nintendo har et helt orkester med et tilhørende kor plassert nedenfor scenen. Og starter sin pressekonferanse med en video av gamle Nintendohelter akkompagnert av Zelda-musikk.

Nintendo feirer i år 25-års jubileum for “The Legend of Zelda” og bruker orkesteret til å spille kjente lyder og melodier fra eventyrspillet.

I anledning 25 års-jubileumet slipper Nintendo i dag en versjon av Zelda til alle sine forskjellige konsoller og håndholdte. Inkludert en 3D-versjon til Nintendo 3DS.

I september kommer en 4-player Zelda til DSi og til jul kommer det helt nye Zelda til Wii. Kalt Skyward Sword. Til dette spillet slippes det også en ny gullkontroll.

Ny hjemmeplattform

Nintendo har sett en utvikling på spillfronten. Både hvem som spiller, hvor man spiller og hvordan man spiller. Nå kommer de med en ny konsoll. Slagordet er “Noe for alle”. De holder enda folk på pinebenken før de slipper nyheten helt.

Nye 3DS-spill

Nintendo skal på E3-messa vise frem nye spill til den nyeste håndholdte, 3DS. Først ut er en ny versjon av Mario Kart. Ser ut som de henter noe inspirasjon fra ModNation Racers til PS3 og PSP, og lar deg tilpasse bilene. Kommer i tide til julesalget.

Den gamle klassikeren Starfox kommer også i en ny versjon, sevsagt i 3D, kommer til USA i september.

Selvsagt har de også fått på plass en ny versjon av Super Mario i 3D. Det er noen steg videre fra den gamle Gameboyen. Kommer en gang i 2011.

Et annet spill slipper til 3DS er Kid Icarus – Uprizing. Et eventyrspill basert på gresk mytologi. I Kid Icarus kan du spille 3 mot 3.

Luigis Mansion 2. Marios grønne bror er tilbake!

I tillegg lanserer Nintendo nye versjoner av gamle spill i 3D. Her snakker vi de eldegamle klassikerne. Nintendo nevner selv Excitebike.

Og for mange er det en godnyhet at Pokemon nå er tilbake i 3D-drakt. Mange Pokemonfans vil er få en ny spillopplevelse. Kun tilgjengelig igjennom Nintendo sin web store. Det nye Pokemon blir kalt Pokedex 3D.

Ny Wii-konsoll

Wii U – kommer i 2012.

image

En interaktiv ny kontroll som gir deg en egen liten skjerm på kontrollen som brukes mot den nye konsollen, Wii U.

Skjermen er 6.2″ tommer. Og bildene hentes fra konsollen. Det virker som Nintendo ønsker at man skal ha muligheten til å spille, surfe, videochatte og annet med den nye kontrollen selv om noen andre ønsker å bruke TV’en i stua til å se på noe annet.

Man kan dele bildene, nettsiden eller andre ting man ser på den lille skjermen rett på TVen. Nintendo snakker mest om den nye kontrollen. Den er bakoverkompatibe med de andre tilbehørene du har til din Wii nå.

Den nye kontrollen har de klassiske analoge knappene foran og bak, samt den 6.2” store touchskjermen.

Tekken, Batman Arkham City og Assassin’s Creed er noen av titlene som kommer til den nye konsollen ved lansering.

Bildene ser ikke lengre ut til å være et hakk under HD, nintendo ønsker tydeligvis ikke å SD-stemplet på seg lengre. Spillene som vises frem ser meget gode ut.

EA

EA-bossen er på scenen og skryter av hvordan deres spill blir mye bedre på den nye Wii U. En personlig favoritt, NFL Madden, brukes som et eksempel på hvordan den lille skjermen på kontrollen tar spilling et steg videre.

Mer Nintendo

Det var det fra nintendo denne gang. Og vi fikk den nye konsollen. eller kontrollen er kanskje den største nyheten, ettersom Nintendo ikke nevnte noe om maskinvaren eller noe annet rundt selve konsollen. Sjekk ut e3.nintendo.com for flere Nintendonyheter resten av uka!

Hva synes du? Spent på den nye konsollen/kontrollen?

, , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon