Var det alt, Apple?

iphone ipad notifiaction center apple.com

Jeg digger Apple sine events, de er ikke langt unna verdens beste på å bygge opp spenningen før, og virkelig levere på scenen under, presentasjonene sine. De er selgere på et meget høyt nivå og jeg koser meg med disse eventene like mye som annen god underholdning. Ønsker du å bli en god foredragsholder, eller selger for den saks skyld, så er det mye å lære av å følge med på Steve Jobs og Apple. Men denne gangen sitter jeg litt skuffet igjen. Det var liksom ikke det helt store.

[showmyads]

Apple har hele teknoverdenen for sine føtter ved disse presentasjonene. Teknologiinteresserte sitter klistret til skjermen og følger med på diverse liveblogger som fungerer som kanal ut til resten av internett med bilder og tekst. Ingen skal gå glipp av den minste ting. Personlig fulgte jeg folkene i thismynext sine oppdateringer.

Hypen var som vanlig stor før dagens presentasjon, selv om Apple hadde avslørt 3 temaer de skulle snakke om var det flere, inkludert meg, som mente at det kom til å komme noe mer enn annonserte OS X Lion, iOS 5 og iCloud. Vi ventet oss en “one more thing” fra Steve Jobs.

Kjedelig

Det ble en heller kjedelig affære fra Apple denne gangen. De startet med en gjennomgang av OS X Lion, operativsystemet til Macene. Der ble det meldt om “multitouch gestures”, apps i fullskjerm-modus(WOW!(ironisk)) og en funksjon som Windows og alle andre bør kopiere med en eneste gang. Nemlig en slags autolagrings-funksjon der alt lagres automatisk og du kan også bla deg tilbake i gamle versjoner av samme dokument. Lurt!

[showmyads]

Etter løveoppdateringen kom nyhetene om iPhone-/iPad-operativsystemet  iOS. Det var knyttet store forventninger til nettopp dette, men Apple innfridde bare tildels. Nytt varslingsystem ble møtt av jubel i salen, det gamle har vært sett på som iOS sitt største problem til nå. Det nye omtrent kopierer Android sitt og vil nok bedre brukeropplevelsen for aktive iPhone-eiere betraktelig. I tillegg kommer trådløs synkronisering godt med, Apple ønsker ikke lengre at du skal være avhengig av en  datamaskin for å eie et iProdukt. Men oppdateringen kommer ikke før til høsten. Det var nok en nedtur for de aller fleste. Og hvor er widgetesene, Apple?

[pagelike]

Til slutt kom Steve Jobs på scenen og skulle snakke om iCloud. Kort fortalt en nettskytjeneste som fremsto som om den skulle fungerer like bra som det meste annet på iPhonen, her var det automatisk synking for de fleste funksjoner. Men det var liksom ikke noe spesielt ved den, ingen WOW-faktor. Det var ventet at iCloud kanskje skulle være en Spotify-killer, men det er ingen grunn for iPhone-eiere til å droppe abonnementet hos svenskene i Spotify med det første.

En liten “one more thing” fra Steve

thismynext live blog

Så satt jeg der da, litt misfornøyd så langt, i det denne oppdateringen dukket opp på thisimynext-bloggen.

Yes!, teknte jeg. Men ble fort dratt ned på jorda igjen da det hele handlet om hvordan iCloud og Apple kunne gjenkjenne sanger på datamaskinen som du har rippet fra CDene dine og legge de til dine kjøp i iTunes. I stedet for at du laster dem opp til netttskyen på egenhånd. Praktisk? Ja. Kjedelig? Også ja.

Det ebbet ut i en liten nedtur for undertegnede. Hvilken følelse sitter jeg igjen med nå? Jeg gleder meg bare enda mer til min LG Optimus 2X dukker opp i postkassa. Her snakker vi en skikkelig oppdatering å glede seg til når Honeycomb og Gingerbread smelter sammen (fryser sammen?) til Android Ice Cream Sandwich. Riktignok ikke før i fjerde kvartal.

Ble du skuffet eller fornøyd med Apple?

VG

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon