Windows 8? Ja, takk!

03/06/2011

Apps, Nettbrett, Teknolicious

 

Microsoft har lenge vært ansett som firmaet uten nytenking. Men sjekk ut videoen over, og les innlegget mitt så tror jeg både du og jeg kan endre våre tanker om Microsoft og heller glede oss til Windows 8 kommer.

[showmyads]

image

Jeg aldri selv sett en Windows Phone 7 i bruk “live”, men jeg har sett videoer og bilder. Og begge deler vitner om et spennende nytt design. Her bruker Microsoft det de kaller fliser, som hver og en er en egen app. Dette lekre oppsettet har de nå tatt med seg inn i utviklingen av Windows 8. Det er tydelig at Microsoft nå ser at nettbrett og mobiler med store berøringskjermer er kommet for å bli og de satser tungt på dette i Windows 8.

Operativsystemet ser unektelig lekkert ut i videoen der hastigheten og flyten av prosesser i bruk ser ut til å gå knirkefritt. Det lover godt, og er en et lite stikk tilbake til de som har avskrevet Windows som overvektig og tregt. Det at mus og tastatur kan brukes like enkelt som fingrene gjør at de intuitive “flisene” kan bli en ny hverdag ikke bare for nettbrett, men også for mer tradisjonelle datamaskin-oppsett også.

image

[showmyads]

Det som gjorde meg mest begeistret var miksen mellom det “nye” flisoppsettet og det tradisjonelle skrivebordsoppsettet som også er basis for de programmene som vi bruker mye i datahverdagen, som for eksempel, Excel i bildet over. Samtidig kan du altså dra inn de nyere typene programmer som fremstår mer som apper slik vi kjenner dem fra mobiltelefonene og nettbrettene i dag.

Det er nettopp her Microsoft traff en nerve hos meg. For da iPaden slo ned som et lyn i starten av 2010 var det første som slo meg at jeg vil ha et nettbrett, men jeg vil at den skal kjøre Windows 7 slik at jeg ikke ble fratatt de mulighetene jeg har på min laptop nå. Det har tatt tid, men jeg har nå skjønt at Windows 7 ikke passer for nettbrett. Om jeg kjøper et nettbrett i sommer blir det med Android Honeycomb, men fortsatt vet jeg da at jeg gir opp mange funksjoner som jeg ofte bruker på laptopen.

Å kunne kjøre Windows, som vi kjenner det i dag, samtidig som det ligger et meget funksjonabelt, “nettbrettvennlig”, operativsystem ved siden av er rett og slett det jeg har sett etter siden nettbrettene kom på markedet. Det er ennå lenge til Windows 8 kommer, men jeg gleder meg  til resten av videoene, som Jensen Harris i videoen lover at, skal komme.

Hva synes  du om videoen? Spennende?

, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon