Kule Qr-koder

QR code kode delivr.com

Qr-koder oppsto i Japan allerede i 1994, men nå som veldig mange har skaffet seg en smarttelefon med kamera har bruken eksplodert, og nå er det nesten ikke mulig å komme unna disse små, firkantede strekkodene.

QR code kode delivr.com

Scanner du denne koden får du en link til www.teknolicious.com. Denne koden lagde jeg på 2 sekunder, nå nettopp, og like enkelt er det for deg. Det finnes mange nettsider der ute som leverer denne muligheten, men jeg velger å bruke delivr.com. Der kan du i tillegg til å enkelt generer qr-koder også følge med på litt statistikk over bruken av dine qr-koder. Det kan være ganske interessant. Har du en egen blogg som du ønsker å dra besøkende til, kan du jo lage en slik kode og, for eksempel, poste den som profilbilde på Facebook.

QR code kode delivr.comPå Delivr kan du velge mellom mange muligheter for hva du vil ha “bak” koden din. Bildet til høyre viser en oversikt over disse. Og skanner du bildet under vil du kunne sjekke ut hva jeg har gjemt bak en annen kode.

image

Men, du trenger altså en “scanner” til din smartmobil for å få utbytte av disse kule kodene. Jeg bruker selv BarCode Scanner til min Android telefon. Eller så finner man også QRDroid på Market, denne er også på norsk. Med QRDroid kan du lage egne Qr-koder rett på telefonen din.

Jeg kan ikke selv gå god for noen Qr-scanner på iOS-plattformen, men et kjapt søk på iTunes viser at det finnes mange apps for nettopp dette formålet. Både appene for Android og iOS er gratis.

Har du gode tips til bruk av Qr-koder? Del gjerne i kommentarfeltet under.

, , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon