iPhone trenger dette!

iPhone 5 ios 5.0

Bildet over er bare en illustrasjon av hvordan den neste iPhonen blir. Når iPhone 5 kommer er det ingen som vet, men ryktene sier september, selv om Apple har hatt for vane å slippe dem, hvert år, i juni. Jeg mener derimot at Apple bør komme med en voldsom oppgradering av operativsystemet til iPhone, iPod touch og iPad og ikke bare maskinvaren til telefonen.

 

[showmyads]

 

Mest sannsynlig blir iPhone 5 en liten oppgradering på prosessor, minne og kamera. Og hvis Apple gjør som tidligere år så blir den vel seende ut som iPhone 4 gjør nå. Akkurat som iPhone 3GS var helt lik 3G. Men om Apple ønsker å beholde sin posisjon i smartmobilmarkedet må det skje noe med iOS, deres operativsystem til iPhone, iPod touch og iPad.

 

Widgets

Slik operativsystemet fungerer nå er det ikke mange forskjellene fra da de slapp det med den første iPhonen i 2007. Andre konkurrenter, som for eksempel Android, har en stor tilhengerskare fordi de kan kjøre widgets på sine telefoner, disse små programmene som kjører på hjemskjermen for å gi brukeren rask informasjon og overblikk over været, mail, Facebook eller andre apps. iOS begrenser fortsatt brukeren til å ha apps liggende på hjemskjermen og at man må åpne hver enkelt for å få tilgang til den informasjonen man ønsker. Her må Apple ta grep og åpne for widgets. Jeg er sikker på at Apple kunne ha designet de lekreste widgets. Spesielt en klokke med vær kunne blitt ikonisk for Apple fremover. Maskinvaren de har i sine telefoner burde kunne kjøre widgets uten problemer og iPhonebrukere ville ha brukt millioner av kroner på å laste ned widgets fra App Store. Bildet uner er et konsept for widget i iOS fra @dilip_james

image

 

Varslingssytem

Det iPhone-eiere klager mest over til meg er det utdaterte varlingsystemet. De titter bort på min Android når jeg drar ned toppmenyen på telefonen og så klager de over et tungvindt system på sin iPhone. Slik det popper opp med varslinger på iPhonen nå er forstyrende. Med så mange varslinger i løpet av en dag fra SMS, mail, Facebook, Twitter, osv fungerer det kke optimalt lengre. Her trengs det fornyelse, og mitt forslag til Apple kan være å innføre en multitouch-bevegelse som åpner en meny med de siste varslene så kan man ta seg av de man ønske når man det passer brukeren.

Eller ansette svenske Andreas som står bak ideen og videoen under:

 

[showmyads]

Trådløs synkronisering

image

Skjermbildet over er fra min iTunes-iPod-synkroniseringsside. Her må jeg altså inn på iTunes, koble iPoden i dataen bare fordi jeg har lagt til noen nye sanger i musikkbiblioteket mitt. Dette er en tidkrevende prosess. Og hvis du er som veldig mange andre at du lader mobilen din ved senga når du sover så hadde det greieste vært å slippe og koble iPhonen i dataen hver gang det er noe du ønsker å synkronisere. Dette burde skje med en gang man kommer innafor døra hjemme og man er på samme Wi-Fi-nettverk. Dette burde være en selvfølge og gjelder forsåvidt for alle telefoner og andre gadgets. Om jeg kjenner Apple rett så kunne de ha funnet på at man måtte ha deres nyeste trådløse ruter for å få det til. Og kjenner jeg Apple-fansen rett så hadde Apple solgt en drøss av disse ruterne.

 

Hva mener du at bør komme i den ventede oppdateringen fra Apple? Hva plager deg med din iPhone som du skulle ønske var annerledes eller bedre?

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon