Drømmetableten som forsvant

Microsoft Courier

Microsofts Courier var Gates&co. sitt fremtidsprosjekt som hadde en hel teknologiverden i ryggen. Prosjektet så fantastisk ut, men da iPaden til Apple dukket opp, dukket Courier under.

[showmyads]

Microsoft Courier

Det var på høsten 2009 at ryktene begynte å svirre rundt en mulig bok-lignende tablet fra Microsoft. Ingen av nettbrettene vi ser over alt nå var kommet og det så ut som Microsoft, den utdaterte teknokjempen, endelig skulle ha noe nytt og innovativt på trappene. På samme tid begynte man å skjønne at Apple var inne på ideen om å slippe et nettbrett eller i hvert fall noe nytt og spennende de også.  Det kappløpet vant Apple på walk-over.

Microsoft Courier

Courier skulle være en tablet med to touch-skjermer, der det skulle være mulighet for å bruke både touch, slik vi kjenner det i dag, og en penn, slik vi har sett på HTC Flyer. Pennen skulle kunne brukes som vanlig penn eller markeringstusj. Om man snudde den rundt med bakenden ned mot skjermen ville man kunne viske ut det man hadde skrevet. Som om det var en blyant med viskelær på toppen.

De to skjermene var beregnet å lukkes mot hverandre så det hele lignet en bok. Bokformatet skulle også gjenspeile bruken som var tiltenkt å være det som på engelsk ble kalt en “journal”. På norsk ville det vel vært en slags notatblokk eller dagbok.

Microsoft Courier

“Hengslet” som holdt skjermene sammen som en bok skulle inneholde en trådløs nettverkstilkobling og indikator på tilkoblingen, en batteriindikator og en “hjem-knapp”. Samtidig skulle man kunne klippe ut et element, “lagre” det i/under dette hengslet, for så å lime det inn i notatblokken på den siden man ønsket.

 

[showmyads]

 

“Uendelige notatsider for den kreative”, eller noe i den duren, var salgsargumentet for ideen til Courier. Her skulle man skrive og generelt produsere uendelig med notatsider som skulle “stemples” med tid, dato og geo-location. Samtidig kunne brukeren “tagge” hver side slik at man kunne foreta søk for enkelt finne frem til den og andre sider med samme tema.

Microsoft Courier

Selve operativsystemet skulle være en tilpasset versjon av Windows CE, men det ble også snakket om at en forenklet versjon av Windows 7 lå i bunnen av Courier. Av apps på nettbrettet skulle det følge med noen tilpassede Windowsprogrammer som Paint, One Note og Windows Journal. Samtidig var det tiltenkt å være en e-bokleser inkludert.

Hele prosjektet virket meget spennende, det ble produsert videoer som viste litt av konseptet og Courier gjorde slik at det ble snakket varmt om Microsoft som aldri før. Helt til 29. april for litt over et år siden da det kom offisielt fra Microsoft at prosjektet var nedlagt. Merkelig nok, men da er enkelt å anta at Steve Jobs og hans venner i Apple, rett og slett, kappet beina under Courier med iPad. Personlig hadde jeg valgt en Courier, ihvertfall hvis ryktene stemte. For hadde Courier fremstått i dag som på videoen under hadde denne vært et mye bedre valg enn iPad, og kanskje spesielt for en gadgetelskende student som meg.

Hva hadde du valgt? Synes du også at Microsoft bør ta opp igjen ideen?

, , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon