Apple samler musikkselskapene i kampen om musikk i nettskyen

image

Apple har igjennom flere oppkjøp de siste årene gjort det veldig klart at de har ikke tenkt og la Spotify eller, nå nylig, Google ta fra dem musikktronen fordi de leverer gode nettskytjenester for musikk. Her er det nok mest sannsynlig snakk om tjenester fra Apple som innebærer både lytting og lagring.

[showmyads]

 

I følge CNET har Apple signert lisensavtaler med 2 (EMI og Warner Music) av de 4 store i platebransjen. Universal Music og Sony skal være relativt klare til å signere i nærmeste fremtid. Med dette har Apple en stor fordel ovenfor Google som ikke har lisens fra noen av musikkselskapene for sin Music Beta-tjeneste. Det betyr at hos Google så må du laste opp musikken selv til deres servere. Mens hos Apple skal man, i følge ryktene, kunne skanne harddisken, finne musikken man eier og så få tilgang til den samme musikken i nettskyen. Denne teknologien har Apple skaffet seg igjennom oppkjøpet av Lala.

Og når Apple da tidligere i våres kjøpte domenet icloud.com for $4 millioner så blir man nesten nødt til å vente seg at neste måneds Apple-konferanse WWDC kommer til å inkudere en lansering av en slik musikktjeneste, meget mulig under navnet iCloud.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon