Møt nettets smarteste ånden-i-lampen, Akinator

image

Trenger du nytt tidsfordriv på nettet? Sjekk ut Akinator, han finner, stort sett, alltid ut hvem du tenker på.

[showmyads]

 

image

 

Akinator er nok nettets smarteste “ånden-i-lampen”. Han elsker å spille gjettekonkurranse med deg der du skal tenke på en person/figur og han skal gjette hvem det er, på færrest mulig spørsmål. Du kan velge mellom 5 svaralternativer og du svarer så godt du kan på hvert spørsmål. Svaralternativene er: ja, mest sannsynlig, vet ikke, antagelig ikke og nei.

I bildene du ser her prøvde jeg å få Akinator til å gjette at jeg tenkte på Steve Jobs. Eter 8 spørsmål hadde han funnet ut at personen jeg tenkte på var en ekte person, mann, bor i Amerika og driver hverken med sport eller musikk. På spørsmål 9 spør han om han er lenket til datamaskiner. Her er svaret selvsagt ja.

image

Kun få spørsmål senere, etter å ha vært innom om personen min bruker iPad og er tilknyttet epler (ja, Akinator har en humoristisk sans) finner ånden ut hvem jeg tenker på.

Selv om han noen ganger ikke klarer å være helt spesifikk nok og ikke alltid finner hvem du søker, er faktisk dette lille programmet meget underholdende. Han er aller best på amerikanske kjendiser, men kjenner overraskende igjen ganske mange nordmenn og andre mindre kjente personer og figurer.

Prøv Akinator nå!

Jeg anbefaler på det varmeste å la Akinator gjette seg frem til Chuck Norris. Da dukker det opp noen artige spørsmål.

 

Apps

Du finner en gratis Android-app for Akinator her. Den har jeg testet selv og den fungerer fint.

Det finnes også apps for de som kjører iOS (koster 11kr), iPhone/iPod Touch og en dedikert app til iPad.

Har du prøvd Akinator? Har han funnet noen du ikke trodde han skulle finne? Del med oss andre i kommentarfeltet under.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon