Google lanserer musikk i nettskyen, jeg velger fortsatt Spotify

music google

Samtidig som de presenterte saftige Androidnyheter lot Google endelig omverdenen få høre om den ryktede musikktjenesten de har jobbet med.

Her er det snakk om lagring og synking av musikk i nettskyen. Fortsatt ser jeg ingen grunn til å gå bort i fra Spotify Premium.

[showmyads]

 

Musikktjenesten fra søkegigenten bærer fortsatt betamerke, noe som, i første omgang, innebærer at kun en liten gruppe brukere får tilgang til det nye musikkmekkaet til Google. Det vil nok endre seg, og til slutt (uvisst når det er) så kommer muligheten for oss nordmenn også.

“music beta by Google” er en tjeneste som lar deg lagre opp til 20 000 sanger i nettskyen og streame de til der du er. Enten det er mobilen, nettbrettet eller datamskinen din. Det betyr at har du nettilgang har du også musikktilgang, men du kan også lagre filene lokalt på de forskjellige enhetene, veldig likt Spotify.

 

Heller Spotify

image

Det hele minner veldig om Spotify, i hvet fall når det kommer til synkingen og tilgangen fra over alt der det er dekning. Men det er én essensiell forskjell, Googles tjeneste baserer seg på dine egne sanger, dine egne sangfiler som lastes opp i nettskyen, mens Spotify er kun et abonnement der du “leier” tilgang til alle deres sanger.

Inntil videre er tjenesten til Google gratis. Mye tyder likevel på at den vil koste noe når den åpnes opp for publikum. Det betyr da at du må, i tillegg til å kjøpe sanger, betale for leie av diskplass og streaming fra nettskyen.

Spotify gir meg, for en hundrings i måneden, tilgang til mer musikk enn jeg noen gang klarer å høre meg igjennom. Ja, det er noen hull i samlingen til Spotify, men langt fra så ille at det plager meg nevneverdig. Og skulle behovet for Metallica melde seg så får jeg heller kjøpe de platene jeg trenger og så overføre de til mobil osv. Spotify inkluderer disse fint med resten av sangene de tilbyr. Dermed ser jeg ingen grunn for noen å heller velge Googles “music beta” enn svenske Spotify.

Er du uansett interessert i hvordan “music beta” fungerer så sjekker du ut videoen under:

 

NRKBeta skriver også om saken

, , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon