Android Ice Cream Sandwich ble presentert på Google IO

image

På Googles utviklerkonferanse, kalt Google IO, ble det i løpet av kveldens åpningstale presentert noen spennende nyheter rundt Googles operativsystem for telefon og nettbrett. Den meste spennende nyheten var helt klart den nye store oppdateringen som kommer en gang i fjerde kvartal i år, nemlig Android Ice Cream Sandwich.

[showmyads]

 

Android Ice Cream Sandwich er ikke det korteste og mest catchy navnet jeg har hørt, men Google sverger til desertnavn på sine mobile operativsystem. Google brukte keynote’n, som de streamet direkte via youtube, til å lansere flere nyheter, der sandwich-is-lanseringen på en måte ble summen av det hele. For den nye oppdatering skal nemlig tette skillet mellom telefoner og tablets igjen. Nyhetene de presenterte for Honeycomb, blir standard også i Android Ice Cream Sandwich.

 

Honeycomb 3.1

image

Den største nyheten for oppdateringen av operativsystemet for nettbrett, Honeycomb 3.1, er bedre widgets. Størrelsen kan endres, det ble vist frem hvordan e-postwidgeten kunne gjøres større i høyden og bredden. Altså valgfri widgetstørrelse. Utmerket for arbeidsnarkomane!

I tillegg legges det til bedre USB-støtte for tablets. Det betyr at man kan koble til det meste, inkludert tastatur, mus og spillkontrollere.

Samtidig ble det nevnt at multitasking har fått forbedringer, og at selv om brukeren kanskje tror at programmet kjører i bakgrunnen så kan det være av, men oppleves som tilstede og aktivt i det man trykker på det. Det betyr at operativsystemet har enda bedre kontroll på bakgrunnsprogrammer og fordeler ressursene bedre enn tidligere.

Dette, samt alt det andre som Honeycomb kan friste med er det som vil være basen til det nye operativsystemet, Ice Cream Sandwich, der Google ønsker at alle enheter skal kjøre samme operativsystem, enten det er en telefon, et nettbrett eller noe helt annet som har fått Android installert.

 

Google TV

Google TV skal få Android Honeycomb i løpet av sommeren og i tillegg få tilgang til Android Market, det skal bli spennende å se hva verdens kreative appdesignere klarer å levere til TV-formatet.

 

Rettningslinjer for oppdateringer

updates

Mang en Androidbruker har sett sjalu bort naboen som har fått en operativsystem-oppdatering du venter på at skal nå din telefon. Problemet er bare det at din produsent ikke har klartgjort den seneste oppdatering til din telefonmodell enda. Dette ønsker Google en slutt på, og det er forståelig, for det er mange internettfora som er overfylt av frustrerte mobileiere som ønsker seg de siste oppdateringene. Derfor er det blitt skrevet noen rettningslinjer som de produsentene på bildet over har blitt enige om. Hovedsaken er den at alle enheter skal få oppdateringer i 18 måneder etter lansering, men (ja, det er et men…) bare hvis maskinvaren støtter oppdateringen.

 

Oprah moment

Oprah Winfrey er kjent for å gi bort gaver til sittt publikum og Google ønsker ikke å være noe dårligere. Mot slutten av åpningstalen ble det snakket om at nye, kule enheter basert på Android er på vei i nærmeste fremtid, og Samsung Galaxy Tab 10.1 ble trukket frem som et eksempel. Da dette ultratynne nettbrettet (en anelse tynnere enn iPad2) ble vist frem begynte stemmningen i salen sakte å reise seg. Det ble sagt at den skal lanseres om en måneds tid, men at noen får den litt tidligere. Og da skjønnte alle de 5000 fremmøtte hva som skjedde og jubelene sto i taket. Alle som hadde betalt fra $450 og oppover fikk valuta for pengene da de får utdelt en slik tablet hver.

Andre medier

NRKBeta skriver om Androids begrensninger, kan Ice Cream Sandwich være svaret?

, , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon