Prosjektet som redder 300 millioner fungerende kameraer fra en unødvendig død

Blar du deg litt tilbake i Teknolicious sitt arkiv finner du saken om Polaroids forsøk på renessanse for de klassiske instant-film-kameraene. I februar 2008 gikk nemlig Polaroid ut og sa at de slutter med produksjonen av kamera og film til den udødelige kolleksjonen av Polaroidkameraer. Produksjonen ble startet opp igjen av andre, de nyter stor suksess og Polaroid har nok sett at nostalgien til folk er et godt element å spille på.

Trykk deg inn på “les mer” for å lese om idealistene som har blåst liv i uendelig mange kameraer verden over.

imageThe impossible Project heter firmaet som i oktober 2008 tok over Polaroidfabrikken i Enschede i Nederland. Det var dagen fabrikken skulle legges ned at Forian Kaps møtte André Bosman, de var begge på fabrikken fordi de ønsket å si farvel til noe av det viktigste i deres liv. De begynte å prate med hverandre og bestemte seg for at de ikke godtok at dette helt spesielle kameraet skulle gå bort. De kjøpte opp en del av fabrikklokalene, samt utstyr for å fortsett produksjonen. De fikk med seg 10 gamle Polaroidansatte som kunne kunsten å lage instant-film og startet opp produksjonen igjen.

 

Nå i dag, to og et halvt år senere, kan du gå inn på The Impossible Projects nettsider og kjøpe både kameraer og film. De solgte først de siste gjenværende filmene som var å oppdrive, før de i løpet av 2010 leverte 3 egenproduserte filmtyper. Prisene de serverer er noe stive, f. eks en pakke med 8 fargebilder til 18 euro, det tilsvarer rundt  18 kroner bildet. Det er mye, men et fungerende Polaroid Instant-Film-Kamera kan nok imponere så mange at du kanskje klarer å rettferdiggjøre prisen. image

The Impossible Project selger også flere forskjellige kameraer, her er prisen heller ikke veldig snill, det billigste er et klassisk Polaroid 600 kamera som koster deg 150 euro, som i norske kroner utgjør cirka 1200,-. Gjør man derimot et kjapt søk på ebay.com så finner man helt ålreite Polaroid 600 kameraer til en tiendedel av den prisen The Impossible Project har på sine sider. De påstår jo at det skal være så mange som 300 000 000 fungerende Polaroidkameraer der ute, så at det ligger et og annet ute til salgs på ebay er ikke helt uventet.

Har du et Polaroidkamera i skuffen? Kunne du tenke deg å betale 18 kroner bildet for å få kjenne litt på nostalgien? Del med oss andre i kommentarfeltet under.

, , , , , ,
anti fatigue mats amazon