Sonys Playstation Network er hacket, kredittkortinformasjonen din kan være stjålet

image

Det har vært stor furore i påsken over at PSN – Plastation Network – har vært nede så spillpåsken har blitt ødelagt for mange. Nettverket stengte den 19. april og er enda ikke oppe. Mange begynte etter verdt å lure på om Sony hadde blitt grundig hacket. Det har de hatt grunn til…

Jeg eier selv en PS3, og har selv begynt å bekymre meg for hva som gjør at jeg ikke kan få spilt amerikansk fotball mot gutta over dammen den siste tiden. Nå viser det seg altså, i en melding på den offisielle Playstation-bloggen, at de har blitt grundig hacket av utenforstående. Mye informasjon om brukerene skal ha blitt tatt. Det er enda litt vag informasjon som er kommet ut, men det antaes at det også er snakk om kredittkortinformasjonen din.  Dette ser ikke bra ut for Sony, og spesielt ikke for deg og meg.

Oppdatering!

Sony i UK skal ha skrevet på sin blogg at denne informasjonen er tatt av hackerene:

Navn

Adresse

Land

E-postadresse

Fødselsdato

PSN/Qriocity ID

PSN/Qriocity Passord

PSN/Qriocity Sikkerthetsspørsmål og svar

Kjøpshistorikk

 

Her nevnes ikke kredittkortinformasjon, men amerikasnke Sony nevner muligheten for at kredittkortnummer, uten utløpsdato og sikkerthetskode, er på avveie.

Har du PS3? Har du lagret kredittkortinformasjonen din der? Er du nervøs for hva som kan skje med din informasjon? Skulle du ønske du hadde XBOX i stedet? Kommenter dine tanker under.

VGs sak

, , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon