Det går spennende rykter om en Amazon-tablet, og de har definitivt økosystemet på plass

I USA er Amazon.com en av de aller største bedriftene. De tjener sine penger på å selge deg det aller meste via sine nettsider. Bøker var hovedfokuset til Amazon, men etter som årene har gått er det ikke mye man ikke får kjøpt hos dem, og i det siste har de i tillegg lansert diverse nettbaserte løsninger for salg og oppbevaring av digitale varer som kunne gjort seg godt på en tablet. Og nå skal de altså, i følge jungeltelegrafen, ha et nettbrett på trappene.

Trykk deg inn på «les mer» og les hvorfor jeg tror det er godt hold i de spennende ryktene.

Det Amazon-produktet som ligner mest på et nettbrett akkurat nå er Kindle, denne lille e-bokleseren som har løftet e-boken opp og frem i USA og i store deler av verden forøvrig. Her ligger også et av Amazons beste salgsargument. E-bøker er kommet for å bli og Amazon har en respektable andel av det markedet.

Så hva gjør at Amazon skal kunne lykkes med en tablet? Jo, for i tillegg til e-bokplattformen har Amazon en meget innholdsrik MP3-butikk som konkurrerer med iTunes. De har også nylig presentert en nettsky plattform med 5 GB gratis lagring, Cloud Drive.

Samtidig som Android, Apple, Microsoft har sine app-butikker har Amazon lansert sin egen appstore for Android apps og dette uten å ha egne mobiler som de nevnte konkurrentene.

Når Amazon i tillegg tilbyr en vellykket streaming-tjeneste for film og tv-serie så begynner dette å ligne et økosystem som en tablet virkelig kan trives i.  Mye av dette er kun tilgjengelig for de med amerikasnk (ip-)adresse, dessverre.

Hvis ryktene stemmer om at Samsung er de som skal produsere, den etter sigende, 7-tommer store tableten kan vi håpe på et godt produkt. Ut i fra den nyåpnede appstoren kan vi anta at nettbrettet vil kjøre Android, antageligvis Honeycomb. Og hvis Amazon får det som de vil, så vil det nok være en Amazon-versjon av det spennende operativsystemet vi får se. Det vil nok innebære noen begrensninger for oss forbrukere, men et såpass godt økosystem for apps, film, musikk og lagring er det kanskje noe vi kan leve med.

I følge ryktene skal Amazon sette en meget lav pris på nettbrettet, der de håper å at du skal tjene dem inn det tapte igjennom å kjøpe deres produkter og tjenester.

Er dette noe du tror kan slå an? Har Amazon en sjanse mot de etablerte aktørene? Del dine meninger i kommentarfeltet under.

 

Kilde: GDGT

, , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon