Microsoft Security Essentials: avinstaller alt annet, sats på gratisprogrammet fra MS

microsft security essentials

Du er strålende fornøyd med ny datamaskin. Selgeren lovte deg til og med gratis antivirus, i det minste for en stund. Men så, ut av det blå, dukker det opp en melding om at du må oppgradere, kjøpe et års beskyttelse eller lignende.

Trykk “les mer” for å lese hvorfor jeg anbefaler deg å avinstalere alt annet og gå for Microsoft Security Essentials.

microsft security essentials 3

Microsoft Security Essentials(MSE) kom på høsten 2009 en gang og jeg installerte det ganske kjapt etter lansering. Jeg hadde en lisens til Norton Antivirus som det var 6 måneder igjen av. Men jeg mistenkte Norton for å være en av de skyldige for at min, da, relativt ny data jobbet litt tregere enn jeg forventet. Og da de første erfaringen fra bruk av Microsoft Security Essentials dukket opp på nettet og de virket positive både på ressursbruk og beskyttelse(som jo er det viktigste når det kommer til valg av antivirus) så hoppet jeg på.

Etter avinstalleringen av Norton forsvant alt av popups, informasjon om kjøpe ny lisens, “faretruende” meldinger om å kanskje ikke være sikret osv.

Jeg installerte MSE og det opplevdes nesten som ikke å ha antivirus, selv om jeg visste at den var der og beskyttet meg.

 

I bruk

microsft security essentials 4

Du bestemmer selv når det skal søkes og hvor ofte.

Samtidig kan du kjapt gå inn på MSE og be den om å søke etter ulumskheter for deg.

microsft security essentials 2

Du kan velge mellom “Hurtigsøk”, Fullstendig” eller velge et egendefinert søk. Samtidig kan du kjapt sjekke filer manuelt, du bare høyrklikker på dem og ber MSE om å søke igjennom dem. Selve søkprosessen er meget rask.

Jeg har en vært innom mange av internetts bakgater opp i gjennom, men etter instalasjon av Microsoft Security Essentials har jeg ikke blitt angrepet av noe virus. Bank i bordet!

MSE skal gi deg sanntidsbeskyttelse mot virus, spyware, rootkits og trojanske hester.

Samtidig holdes MSE oppdatert gjennom Windows Update. Det lille programmet som (litt for) ofte skal ha deg til oppdatere operativsystemet ditt. Dette fungere forholdsvis bra. Og MSE er generelt veldig brukervennlig og intuitivt.

Så jeg anbefaler deg enkelt og greit å avinstallere det sirupsystemet som koster deg flere hundrelapper i året og installere Microsoft Security Essentials

Har du hatt noen gode eller dårlige erfaringer med MSE eller andre antivirus, del dem gjerne under i kommentarfeltet!

, , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon