Den store Twitter-ordboka

twitter logo

Teknolicious har måtte google mange ord opp i gjennom sin tid med data og internett, det samme gjelder for å holde følge på Twitter. Veit man ikke hva alle tegnene og ordene betyr kan man fort miste litt av samtalen.

Trykk “les mer” for å lære deg de viktigste ordene, frasene og tegnene på det interessante mediet Twitter.

Tegn

På Twitter er det flere tegn som har en funksjon og betydning for hva en melding blir, hvem den når ut til og hvor lett den er å finne for folk som leter etter noe spesielt.

@ alfakrøll, eller “at” som de fleste sier nå betyr nettop det, “at”, til. Man setter @ foran brukernavnet til en annen på Twitter og man vil få beskjed om at man er nevnt i en tweet. Veldig enkelt for å få oppmerksomheten til noen på Twitter.

# Hashtag, denne brukes for markere nøkkelord i tweets(se lengre ned). Diskuterer du et spesielt tema, for eksempel fotball på norsk så er det mange som legger til #2fx på slutten av en tweet for å få meldingen sin ut til alle som er interessert. Samtidig er hashtags noen ganger brukt som en humoravlsutning på tweets.

RT er når noen ønsker å retweete(se lengre ned) andre, men heller kopierer den originale tweeten inn i sin egen tweet. Noen gjør dette for å svare på spørmål i plenum eller for å legge til en kommentar på en annens tweet. Å bruke RT-formen for retweet sees på som en annenrangs retweet og det settes større pris på å retweete på vanlig måte for forfatteren av den originale tweeten.

FF Follow Friday, er en tradisjon på Twitter om at på fredager kan man anbefale andre Twitterbrukere som du setter pris på. I Norge brukes gjerne #FFNOR.

 

Ord

Twitter har gitt oss noen engelske ord som ikke har fått noen virkelig gode norske substituter(oi, der snek engelsken seg inn i norsken igjen gitt)for ennå. Man har prøvde med tvitre, kvitre osv. men ingen har fått helt fotfeste riktig ennå.

Tweet navnet på en melding på Twitter. Den er begrenset til 140 tegn og er selve ryggraden til Twitter.

ReTweet ordet for å sende noen andres melding ut til sine følgere.

Feed er det som møter deg når du logger på Twitter. I feeden din dukker alle tweetsene til de du følger opp. Også kalt Timeline.

Følgere engelsk: followers. Dine følgere er de som får dine meldinger inn i sin feed.

Mentions er når noen har brukt @-tegnet foran navnet ditt som betyr at du er blitt nevnt i en tweet for å få din oppmerksomhet.

Reply er en knapp du kan trykke på rett under noens tweet, ved siden av retweet, for å svare noen på deres tweet.

TwitPic er fellesbetegnelsen for mange tjenester for å laste opp bilder til din twitterkonto og dine tweets. Man får også en forkortet link som gjør det lettere å få plass til den i de 140-tegn lange tweetsene.

Forkortet link engelsk: shortened url. Mange tjenester på nettet gir deg muligheter for å forkorte linker. Fikk en kjempeopptur etter at Twitter tok av. Min favoritt: bit.ly.

Bio er en liten tekst på 160 tegn som hver bruker av Twitter kan fylle ut så de kan “selge seg selv” for å få flere følgere.

 

Er det noe vi har glemt så nøl ikke med å dele det i kommentarfeltet under.

Teknolicious ønsker å holde et fokus på Twitter fremover. Hvorfor ikke få oppdateringer på Twitter ved å følge oss der, linken er her: @1teknolicious

VG

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon