6 enkle tips for å komme godt i gang med Twitter

image

Twitter er kommet for å bli og gir deg en ekstra dimensjon innen sosial medier i tillegg til “vanlige” Facebook.

Trykk “les mer” for å få 6 enkle tips fra teknolicious om hvordan du kommer i gang med twitter og forhåpentligvis blir like hekta som meg.

Twitter er kjøkkenet…

For å løst sitere Odd-Magnus Williamson(@OddMagnusW), fra Torsdag kveld i Nydalen: “Om Facebook er blitt festen så er på en måte Twitter kjøkkenet hvor de litt kulere samtalene og vitsene er…”

Personlig synes jeg @OddMagnusW er en av morsomste nordmenene på Twitter.

Humor er en viktig del av Twitter, men det kan også brukes til mye mer. Du kan nå enkelt ut til mange med en god tweet(tweet: en twittermelding). Bedrifter kan bruke twitter til nå mange av sine kunder og deres kunder kan enkelt nå dem, til og med bare ved å nevne navnet til bedriften eller et produkt i en tweet.

 

Hvordan komme i gang

Start med registrering

Gå inn på twitter.com, og registrer deg der med en brukerkonto. I løpet av registreringssekvensen har du mulighet til å skrive inn navn og en bio. Navn kan være fint så andre enkelt finner deg og en bio bør innhold litt rask informasjon om deg som gjør at andre kanskje vil følge deg og få dine tweets i sin feed.

 

Din første tweet

Da var registreringen gjort og du kan begynne å tvitre(eller kvitre? Fornorskelsen har ikke satt seg helt). Øverst på siden vil du se en hvit boks, der skriver du dine tweets. De må være maksimum 140 tegn og da gjelder det å ordlegge seg godt. Er du fan av Bjørn Eidsvåg for eksempel, så skriver du: @eidsvag Bjørn, jeg er stor fan, Floden er litt av sang!! Er helt ny på twitter og gleder meg til å følge deg.

Og da var din første tweet ute i Twitteruniverset. Den vil dukke opp hos Bjørn Eidsvåg fordi du nevnte hans brukernavn med en @ i tweeten. Mer om det lengre ned.

 

Følg dine favoritter

 

image

Da er man kommet til neste steg, finne noen å følge. For mange består Twitter veldig mye av å lese tweets som andre skriver. Ønsker man for eksempel å følge en av Norges største på Twitter, dog noe kjedelig tweets om jeg får lov å si det, @jensstoltenberg, går man frem slik: Søk på navnet hans i søkefeltet helt øverst, velg “peoples” på siden som kommer opp. Der vil du finne en som heter Jens Stoltenberg med det lille blå ikonet med en hake i seg. Det betyr at kontoen hans er verifisert, at det virkelig er Jens Stoltenberg sin konto.

Søk etter dine venner, favoritt idrettsutøvere eller komikere. Dog har langt fra alle verifiserte kontoer.

 

Feeden din

Hver gang du logger inn på Twitter vil du komme inn på siden med feeden din. Her kan du lese alt hva de du følger skriver. Ser du noe du er enig i, som du synes er morsomt eller som du gjerne vil dele med de som følger deg så kan du trykke på retweet under hver enkelt tweet. Da vil den automatisk ende opp i feeden til de som følger deg.

Mange tweets inneholder bilder, noen også video. Disse kan, som oftest, enkelt sees i samme vindu som feeden din. Trykker du i området til en tweet på feeden din vil det dukke opp ekstra informasjon om denne tweeten i et nytt felt til høyre for feeden din. Her vises det som er inkludert samt hvem som har retweetet og hva andre har svart dirkete på denne tweeten.

For å svare på en tweet trykker du på reply rett under den tweeten du vil svare på.

 

@1teknolicious

Har du noe som du gjerne ville sagt til teknolicious kan du si det til oss igjennom Twitter. Da skriver du en ny melding og start den da gjerne med @1teknolicious, da får du oppmerksomheten vår, så skriver du den meldingen du ønsker å sende oss. Vi vil da få beskjed om at vi er blitt nevnt, eller “mentioned” som det heter på Twitter.

Dette heter “reply” på Twitter og er nøyaktig hva vi “gjorde” til Bjørn Eidsvåg lengre opp i artikkelen.

For å se om du er blitt mentioned så trykker du på mentioned på toppen av feeden din.

 

Hvis han følger henne så vil kanskje jeg det og?

Når du følger noen så kan du gå inn på profilen deres og se hvem andre som følger dem eller hvem de følger, det kan være en god måte for å finne noen gode å følge som kan være av interesse for deg.

På fredager er det en tradisjon på Twitter som heter Follow Friday, det er når man anbefaler sine følgere en man selv følger som man føler gir Twitter noe ekstra. I Norge er det markert med hashtag(#-tegnet som indikerer at en tweet er beregnet på noe spesifikt) #FFNOR.

Teknolicious vil fortsette med innlegg om Twitter, så følg med. Nå er det bare for deg å logge deg på Twitter.com og bli med i samtalen.

Følg oss gjerne: @1teknolicious

 

VG

, , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon