Multiplayer på Doodle Jump – en gammel traver er så absolutt tilbake

I går kom endelig oppdateringen som gjør at det er verdt å plukke frem Doodle Jump på iPhone/iPod/iPad. Flerspiller kappløpet har ennå ikke kommet til Android, men trykk «les mer» for å lese om hvor bra det funker på iOS.

Oppdateringen kom ut i går, men har du ennå ikke skaffet deg dette meget vanedannede spillet så finner du appen her. Spillet er vel verdt de 6 kronene det koster. Målet med spillet er enkelt og greit å hoppe oppover skjermen og unngå alle hindringene som kommer underveis. Det fungerer fint til iPaden også.

 

I bruk

Man starter appen og da møtes man av skjermen som du ser på bildet over. Etter oppdateringen har det kommet en multiplayerknapp. Trykk på den og da møtes man av denne skjermen:

doodle-jump - multiplayer (2)

Man kan invitere en venn å spille mot igjennom GameCenter, eller trykke på “play now” så møter man en tilfeldig valgt spiller som også er på utkikk etter en å duellere mot. Det tok 2-3 sekunder for min del å finne en å møte og da går man rett til duellen.

doodle-jump - multiplayer (3)

Så tar det noen få sekunder hvor man gjør seg klar før det heller smeller i gang.

doodle-jump - multiplayer (4)

Under veis i spillet gjelder det å ligge best an, samtidig som den som skulle “dette ned” og igjennom skjermen taper. Selv om man ledet ved det tidspunkt. Man kan følge med på motstanderen når de enten ligger foran eller bak med en liten pil som viser hvor de er.

I løpet av et brett med Doodle Jump er det mange forskjellige objekter, og hvert objekt kan bare brukes av en spiller. Så har motstanderen din hoppet på en springfjær før deg, ja da er den ikke særlig spretten lenger. Til slutt vil noen bomme på en plattform, krasje i et monster, bli sugd opp av et romskip eller inn i et svart hull. Da ryker  man ut av spillet og da har vi kåret en vinner. Det er også en mållinje det er om å gjøre å nå først. Mållinjen ligger på 12 000 poeng.

doodle-jump - multiplayer (5)

kebab$ ga meg god match, men et sted bommet han altså og jeg vant. Trykker man “play again” har motstanderen din 10 sekunder på seg til å svare på utfordringen.

Flerspillerdelen oppfattes som veldig spennende og jeg begynte å merke nervøsiteten sterkt da man til tider var ute å kjøre. Og jeg har enda tilgode å nå mållinjen, så ligger du litt bak er det bare å konsentrere seg, for motstanderen din har noen hindre å forsere før han når mållinjen.

 

Hva med Android?

Jeg har ikke selv testet spillet på Android da det ikke støttes av min telefon, HTC Wildfire. Dessverre er det ikke kommet noen oppdatering med flerspillerdel der ennå, og ikke vet man når eller om det kommer heller. Men spillet i seg selv er en liten perle enten med eller uten flerspillerdel, så last det ned og prøv hvis du holder til på Android-plattformen.

Link her: market.android.com

eller bruk en barcode skanner på denne QR-koden:

image

Har du noen gode tips til Doodle Jump eller andre gode spill til mobiltelefoner da må du gjerne dele dem under, i kommentarfeltet.

anti fatigue mats amazon