Møt familien EEEPad

29/03/2011

Nettbrett, Teknolicious

asus eee pad transformer

Apple er tabletsjef med sin markedsledende iPad. Og det har de vært i snart et år. Men nå virker det som om iPaden skal få hard konkurranse av flere tableter. Mange flere. Ta for eksempel Asus, de slipper hele 4 forksjellige tableter. Ganske så vidt forskjellige og.

Trykk “les mer” for å lese om Asus’ nyopprettede EEEPad-familie. Og pass på å få med deg videoen nederst i innlegget

De fire familiemedlemmene

Asus EEE Pad Transformer

Bildet øverst viser EEE Pad Transformer, en 10,1 tommers tablet som kjører Androids nye operativsystem Honeycomb. Det høres kanskje ikke så spesielt ut, men som bildet viser så kommer tableten med en form for dockingstasjon. Dockingstasjonen består av et tastatur og et ekstra batteri som kan øke batteritiden fra 9,5 til 16 timer.

Da konkurrentene for fullt begynte å svare på Apples gedigne suksess iPad så kom Asus på banen med en prototype av en tablet som lignet mye på denne, bare at den kjørte Windows 7. Personlig tenkte jeg, da, at det er en slik løsning jeg ønsker meg når jeg entrer tabletmarkedet. Veldig greit for en student med fysisk tastatur. Om jeg kommer til å kjøpe det når jeg til slutt skaffer med en tablet vet jeg ikke, men det kan godt være jeg lar meg friste av denne. Det er liksom noe ved det å kunne ha en bærbar maskin “i tillegg” til en tablet.

Asus EEE Pad Transformer er ventet å nå butikkene en gang i april/mai. MPX har opprettet produktside for tableten og forventer å få den inn 12. mai. Det virker som om MPX kjører to modeller. En 16Gb med tasturet(4495,-) og en 32Gb uten tastaturet(3995,-).

 

Asus EEE Pad Slider

asus_eee_pad_sliderasus-eee pad slider backside bakside

Denne lille luringen har også et fysisk tastatur som Transformer, men denne har det festet til selve tableten og man har muligheten til å skyve det frem. Da prototypen ble vist frem kom det meldinger om at denne mekanismen ikke føltes helt bra, men det ble lovet fra Asus sin side at dette skulle forbedres frem til lansering.

Skjermen her er tilsvarende den på Transformer og Asus skryter på sine nettsider av at denne IPS-skjermen skal ha en innsynsvinkel på 178 grader.

Denne tableten virker også lovende og Asus melder om at denne også skal kjøre Android Honeycomb, eller 3.0 om du vil.

 

Asus EEE Pad Memo

asus eee pad memo stylus i bruk

Det har ikke kommet ut så mye informasjon om denne lille saken på 7 tommer. Ser litt ut som en forvokst mobiltelefon. Og den skal være siktet inn på de som ønsker en liten tablet med mulighet for å ta notater med en medfølgende stylus-penn. Den skal ifølge rapportene også kjøre Android.

 

Asus EEE Slate

asus eee slate

Asus prøver seg også på noe de kaller en “høy ytelses tabletmaskin” det er en 12-tommers sak som skal kjøre Windows 7. Her satser de på å lage en fullblods maskin i tabletformat. Intels i5 prosessor og enten 2 eller 4 Gb minne skal skaffe deg en rask maskin som kan gjøre alle dine vanlige oppgaver bare på en berøringsfølsom skjerm. Det følger også med en stylus-penn. I tillegg skal man kunne kjøpe et matchende bluetooth-tastatur.

Denne virker noe klumpete og stor i forhold til de aller fleste andre tabletene på markedet. Men skulle Asus levere denne EEE Slate med god batteritid, en flott skjerm og god integrasjon med stylus-pennen, så har de kanskje skapt en tablet som tar sofasurfingen til et nytt nivå.

Et problem man eventuelt kan støte på er at windows 7 ikke virker å være optimalisert for berøringsskjermer.

 

Kan de ha det lille ekstra?

Asus satser altså veldig stort med fire forskjellige varianter, her bør det være noe for en hver smak. Spennende er det i hvert fall at Asus velger å introdusere noe litt annet enn den “vanlige” 10-tommers, Honeycomb-tableten de fleste andre produsenter viser frem om dagen.

Jeg har tidligere skrevet om hvilken tablet jeg mener er den beste akkurat nå i mars 2011, det leser du her.

VG har nå sluppet sin anmeldelse av den nye iPad2

 

BONUS

Asus har sluppet en reklame for EEE Pad Transformer, den spiller helt tydelig på den populære serien The Big Bang Theory, om de gjør det på en god måte får du bedømme selv:

 

 

Ønsker du å lese Asus sine egne introduksjoner av EEEPad-familien trykker du på kildelinken under.

Kilde: Asus.com

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon