Verdens beste tvitrere

27/03/2011

Internett, Teknolicious

En tweet, i mangel på et bedre norsk ord (kommenter gjerne under om du kjenner til et godt norsk ord for tweet), er en melding på kun 140 tegn, det er 20 tegn mindre enn vår kjære SMS. Meldingen må derfor være gjennomtenkt og konsis. Allikevel gir dette sosiale mediet mye makt og påvirkningskraft til den som bruker det riktig. Man kan tvitre om at datamaskinen man har er ødelagt, nevner man merket på maskinen så kommer ofte produsenten på banen og prøver å gi en hjelpende hånd. Eller så kan man gjøre som den nederlandske DJ’en Sied Van Riel gjorde da han ville til musikkfestivalen Ultra i Miami, men ikke fant noe god måte å komme seg dit på. Han utfordret flere flyselskap, via Twitter, til å sette opp et direktefly fra Amsterdam til Miami. KLM tok utfordringen og lovte at hvis han kunne fylle flyet så skulle de ta av.

I løpet av fem timer så hadde DJ’en fylt flyet, og det kun ved hjelp av Twitter. Resultatet ble en minneverdig flytur, der det ble satt opp en provisorisk skybar og DJ Sied Van Riel med venner spilte plater på den ni timer lange turen over Atlanteren.

VG skriver om saken her.

@ladygaga

NY Times bestilte en analyse fra Twitalyzer om hvilken tvitrer som er den mest innflytelsesrike brukeren av det sosiale mediet. Selv om Lady Gaga definitivt har flest følgere med over 9 millioner er hun ikke en gang på topp 10 når det gjelder innflytelse. Chad Ochocinco derimot har “bare” 1,8 millioner følgere, men regnes som den andre mest innflytelsesrike. Twitalzer har nemlig sett på hvordan brukerne bruker Twitter, om du blir omtalt av andre og re-tweeted. Det er her Ochocinco scorer høyt, det er fordi han er en aktiv bruker og kontakter sin venner via nettverket, enten det gjelder en tur på byen eller møtes for å kaste litt ball, samtidig som han hele tiden skaffer seg nye venner.

about @ochcinco

Ochocinco har sendt ut 39 ganger så mange tweets som Lady Gaga. Og innholdet i hver tweet er personlig og genuint fra Ochocinco. Dette  tror jeg er hemmelligheten bak Ochocincos suksess på twitter.

@ochocinco

Bildet over er et utklipp fra en vanlig middags-tweet-invitasjon signert Chad Ochocinco. Han har for vane å gjøre dette en gang i blant, spesielt når han er ute å reiser. Da spør han først innbyggerne i denne byen hvilken restaurant de anbefaler, basert på hvordan mat han har lyst på, selvfølgelig igjennom Twitter. Så tvitrer han at de første 100 av følgerne hans som kommer til denne restauranten får spise middag med han, selvsagt «on him»!

Dette, blant mye annet, er en stor grunn til at Twitalyzer kåret han til verdens nest mest innflytelsesrike tvitrer. Som stor fan av amerikansk fotball og NFL hadde jeg plukket opp at Ochocinco (tidligere Johnson, men han byttet til Ochocinco grunnet hans draktnummer 85) var en ivrig tvitrer. Han var en av de aller første jeg fulgte på det sosiale nettverket. Han har en egen evne til å få deg til å føle at du har fulgt han igjennom en hel dag, med en miks av bilder, oppdateringer om mat eller musikk og dialog med andre på Twitter enten det være seg den gjengse amerikaner, en medspiller eller en annen kjendis.

 

Norge

tvitre.no

Hvis vi ser hjemover til Norge så er det, i følge tvitre.no, Jens Stoltenberg som har flest følgere. Han slo virkelig igjennom da han, under akseskydramaet i april 2010, tvitret sin egen hjemreise fra New York. Vi kunne følge han på hans reise via en europeisk flyplass og en lang kjøretur gjennom Europa på vei hjem til statsministerboligen. Han fikk mye omtale i mediene, både rundt hans nye iPad og et bilde han la ut som viste at han hadde glemt bilbelte.

stoltenberg bilbelte twitter

Steinar Sagen, er en annen av de norske tvitrerne som får mye omtale i media for sin tvitring. Han ble nevnt som en av de sentrale i “den nye kultureliten”, et nettverk av kjendiser som Dagbladet kjørte en artikkelserie om i fjor høst. Disse artiklene førte til en liten twitterstorm der de involverte gjorde narr av saken samt spøkte med hverandres plassering i nettverket. Steinar Sagen har også en god fremtoning på Twitter med en fin blanding av humoristiske meldinger om personlige gjøremål, f. eks liveoppdateringer av en kirkekonsert, informasjon om sitt eget radioprogram Radioresepsjonen og satiriske meldinger om dagsaktuelle temaer.

 

Enkelt, men virkningsfullt

Twitter viser seg å være et mektig medium som flere og flere får øynene opp for. Mulighetene til å nå ut til massene er enorme og både enkeltpersoner og bedrifter ser sitt snitt til å erobre din oppmerksomhet.

 

NRKBeta har forøvrig en fin sak om Twitters historie i anledning 5-års dagen.

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon