Hva er det riktige tabletvalget i mars 2011?

23/03/2011

Nettbrett, Teknolicious

Motorola Xoom, Honeycomb, iPad

Tablet, surfebrett, pad, sørfefjøl osv. De nye gadgetene med Apples iPad i spissen har tatt fullstendig av, noe som bevises av rapportene om at det ble solgt over 15 millioner av den første iPaden. Men med så mange forskjellige aktører på, eller på vei inn i, markedet så er det ikke lett for hvermansen å bestemme seg for hvilken tablet (undertegnede liker navnet tablet best) man skal velge.

Først la meg avklare dette med en gang, jeg er ikke en old imac, gammel imacveldig stor tilhenger av Apple. Jeg vokste opp med Apple-maskiner, den siste vi hadde var ei slik stilig gammal iMac, grunnet en far som jobbet i de kreatvie kretser. Og jeg eier en 2. generasjons iPod touch, som har fungert tilfredsstillende og gitt meg et godt innblikk i iOS-verdenen, men det er også det, når det kommer til Apple for min del.

 

Fortrinnsvis konsumering, men…

Inntil videre ser det ut som konsumering, og ikke produksjon, av innhold er hovedpoenget med en tablet. Og det er i grunnen ikke noe feil med det. En tablet er i de aller fleste tilfeller et tilleggsprodukt og ikke den dingsen man skal produsere innhold på, i alle fall ikke som et profesjonelt arbeidsverktøy.

Dette kan derimot være på vei til å snu nå, HTC har nemlig lansert sitt bidrag til tabletjungelen med sin Flyer, som ITAvisen gir gode skussmål i en minitest, der den medfølgende pennen får gode tilbakemeldinger.

HTC Flyer tablet

Hovedpoenget i denne bloggposten bygger på at nettopp denne konsumeringen av innhold er der en tablet skiller seg voldsomt ut fra de andre. Apples iPad har nylig fått en grei oppdatering, raskere prosessor, bedre grafikkytelse, kameraer og andre små naturlige oppdateringer som gjør den relativt likeverdig med de fleste andre tablets der ute når det kommer til hardware. Det er ingen voldsomme  skiller på den fronten, de fleste har 10 tommer skjerm og tilsvarende innmat. Det er det som man har muligheten til å få servert på de forskjellige 10 tommers skjermene som er forskjellen, og den er for øyeblikket stor. Apples App Store har så ufattelig mange flere tilpassede apps til sin tablet en Android har til sine Honeycomb-baserte, RIM har til sin kommende Playbook og HP til sin Touchpad. Akkurat nå i mars er det ingen tvil hvor det er morsomst for en ny tableteier å lete etter apps som gir deg innhold for konsumering på en stor skjerm.

 

iPad er valget, inntil videre

Valget hadde derfor vært såre enkelt for meg om jeg skulle kjøpt meg en tablet nå, iPaden virker som et komplett produkt, fri for barnesykdommer, drøssevis med tilpassede apps og en tablet hvor jeg veit hva jeg får. Om dette kommer til å forandre seg er jeg veldig sikker på. Men inntil videre er ikke tilbudene alt for mange der ute, og når de nye Honeycombtabletene kommer kan det være greit å sitte litt på gjerdet og følge med en “sesong” til. Det blir spennende å se hva RIM og HP leverer, men alle disse vil trenge litt tid på å sette seg og bygge opp en database av apps og innhold som kan konkurrere med Apple. Jeg gleder meg til å følge utviklingen!

 

Oppdatering!

VG har nå sluppet sin anmeldelse av iPad2

, , , , , , , , , , , , ,
anti fatigue mats amazon