Sony Vaio Duo 11 – lekker Windows 8 hybrid

01/03/2013

Data, Nettbrett

sony vaio duo 11 norge

Windows 8 kom i oktober i fjor, og sammen med Microsofts forsøk på å oppnå det beste fra både tradisjonell PC-bruk og nettbrett, kom det også en rekke forsøk på å løse dette med smarte formfaktorer. En av de lekreste, synes jeg, er Sony Vaio Duo 11. Den lille, tynne og lette hybrid-PCen er definitivt blant de beste eksemplene på hvordan en Windows 8 PC skal løses. Sjekk ut Sonys egen skrytevideo under!

Sonys bærbare har lenge vært preget av et kvalitetsstempel. Sony Vaio Duo 11 er neppe noe unntak. Den 11,6 tommer store, 1080p-oppløste skjermen er selvsagt berøringsfølsom, og innsynsvinkelen skal være optimal. Vaio Duo 11 er kun 17,85mm tykk, noe som er en snau millimeter tykkere en Macbook Air. Og Apples gigasuksess er en god sammenlignelse for Sonys Windows 8-hybrid. De er priset i samme, øvre sjiktet. Core i5-utgaven av Sony Vaio Duo 11 koster i skrivende stund rundt kr 11.000,-

sony vaio duo 11 stylus

Det at man alltids har med seg tastaturet, samt en fullverdig versjon av Windows 8 gjør denne lille rakkeren til en genial reisekamerat. Både for business and pleasure!

Maskinvaren er god, her er det snakk om i3 eller i5 prosessorer fra Intel, 4GB minne og SSD med enten 128 eller 256 GB lagringsplass. USB 3.0, Bluetooth Smart HDMI, VGA og Ethernet er også på plass i det lille karosseriet.

Av andre finesser finner man:

  • En stylus til å skrive rett på skjermen med
  • Egen bilderedigerings-programvare, Active Clip, som fungerer finfint sammen med stylusen
  • Sonys egne Quick Boot og Rapidwake gir deg rask tilgang til PCen, enten er helt avskrudd eller kun i dvale.
  • NFC – for rask deling med andre NFC-enheter
, , ,
anti fatigue mats amazon