Hva med å kjøpe fjorårets mobil?

23/08/2012

Apps, Mobil

Jeg ble tidligere i sommer satt i en situasjon der jeg måtte velge ut hvilken mobil som gir mest valuta for pengene. Dette var rett etter at Samsung Galaxy SIII var kommet i de norske butikkene og den var selvsagt et alternativ. Samtidig har jo HTC One X vært en hit i første halvdel av 2012, og iPhone er jo alltid en telefon som bør vurderes når man skal kjøpe noe nytt. Selv har jeg hygget meg med en Nokia Lumia 900 de siste månedene, som da konkluderer de tre store operativsystemene og deres toppmobiler for tiden.

Men så slo det meg, hva med fjorårets modeller som nå er å finne til nedsatt pris? Jeg endte opp med storselgeren fra 2011 og lillebroren til Samsung Galaxy SIII, nemlig Galaxy SII. Telefonen ble rost opp i skyene i av anmeldere verden over i 2011 og var kanskje den største hiten av alle smarttelefoner i fjor. Men er den et godt kjøp nå?

Kvalitet, kvalitet, kvalitet og litt plastikk da…

For om du ser bort ifra telefonenes noe billige plastikkutseende er Samsung Galaxy SII fullstappet med godsaker. Skjermen er strålende, kameraet er godt og innmaten, altså prosessor, minne og grafikkortet er mer enn godt nok for alt som blir kastet mot den.

Da Android versjon 4.0, også kjent som Ice Cream Sandwich, ble introdusert på høstparten av 2011 var Galaxy SII en av de første mobilene man kunne vente ville få oppdateringen, det tok riktig nok flere måneder enn det egentlig burde, men rundt påsketider var den tilgjengelig for eiere av telefonen.

Med Samsung Galaxy SIIs to-kjerne prosessor og Android 4.0 er det faktisk ikke mange telefoner på markedet som kan skilte med samme nivå.

Da jeg gikk for Galaxy SII tidligere i sommer kostet den ca kr 3.300 hos MPX.no. Da var f.eks andre mobiler i ca samme prisklasse den adskillig enklere HTC One V (jeg ser denne har falt litt i pris igjen nå) og iPhone 3GS, altså iPhonen som kom sommeren 2009.

Fortsatt et godt kjøp

Etter å ha testet telefonen en stund er det helt klart for meg at Samsung Galaxy SII gir deg veldig mye mobil for pengene. Storbror SIII har en større skjerm, og noen «artige» funksjoner, men til nærmere 5000 kroner blir prisforskjellen veldig mye større en opplevelsen du som telefoneier vil oppleve.

Med Android 4.0 og maskinvare som er mye raskere enn de aller fleste andre Androidmobiler på markedet vil ingen apper være for tunge for Galaxy SII innen mobilens normale levetid. Android brukes på et så vidt spekter av mobiltelefoner og andre duppedingser, noe som medfører at Galaxy SII vil være mer en godt nok utstyrt i lang tid fremover.

Samtidig er det en personlig opplevelse at bredden i tilbehør til Samsung Galaxy SII kun blir slått av iPhone.

Jeg kan enkelt anbefale Samsung Galaxy SII til en som ønsker seg en «toppmobil», men som samtidig har et lite øye på prisen.

 

, , , , ,
anti fatigue mats amazon