Griselekker videoreklame for supernettet Google Fiber

30/07/2012

Internett, Nyheter

Google Fiber er søkegigantens fiberoptiske prosjekt som nå endelig slår ut i full blomst (om du bor i Kansas City 🙁 ). Her har google planer om å tilby netthastigheter på ganske vannvittige 1000Mbps.  Det er nok en stund til vi får tilgang til Google Fiber i Norge. Prosjektet handler ikke bare om internett, men også om TV on-demand og andre geniale løsninger for samlingspunktet i stua, flatskjermen. Her kan lese mer om Googe Fiber.

For det er denne lekre videoen som virkelig gjør ethernet-porten på PCen min opphisset, en hver person som har gått igjennom internetts spede utvikling fra modem koblet til telefonnettet via ADSL til dagens mer vanlige bredbåndsstandard som skjønner hvor fantastisk det ville vært med 1000 Mbps. (Undertegnede får i disse dager installert fiberoptisk internett med hastigheter opp mot 200 Mbps, så jeg klager ikke :))

Nyt både håndverket (alle delene er håndlaget) og nostalgien i denne videoen:

 

, , , , , ,
 • michael wynn

  Jeg har 20 opp og 20 ned, og det holder i massevis for mitt behov. Jeg hadde en diskusjon om dette på mitt blogg innlegg 
  http://teknologinyheter.com/2012/06/23/er-norge-en-sinke-pa-internett/ 

  Jeg har også IP-TV. Jeg vet ikke hva jeg skulle brukt 1 gigabit linje til. Jeg kunne jo lastet ned mye mere, men jeg har egentlig ikke tid til å se på de filmene jeg allerede har. Har du noen anelse om hvilke tjenester som i fremtiden vil kreve all denne båndvidden?  Jeg har hørt snakk om 3d stream eller hologram streaming, men ikke noe mere. 

  • Morten Prom

   At ikke du har behov for mere enn 
   20 opp og 20 ned er kun fordi du har dårlig fantasi… Du kan ALDRI får rakst nok nett! Med Google fiber kunne jeg fx endelig bruke online backup av bilder og video.
   Med Google Fiber x 1000, kunne man kanskje redigere video med filer lagret på nettet