Så enkelt ser du OL fra utlandet

23/07/2012

Data, Internett, Tips&Guider

 

DETTE GJELDER FOTBALL-VM I BRASIL PÅ TV2 SUMO & NRK OGSÅ!

 

Fredag 27. juli smeller det. OL i London er i gang og NRK skal sende 23 timer i døgnet på NRK 1, 24 timer i døgnet på NRK 2, samt 1500 timer streaming i 9 kanaler på nett-tv. Men så er det sånn at NRKs livesendinger har geo-blocking. (Dette er ihvertfall tilfelle med kanalene NRK 1&2, hvordan det blir med streamingkanalene har jeg kontaktet NRK for å finne ut av.) Geo-blocking betyr at med mindre du har norsk ip-adresse så får du ikke sett kanalene fra utlandet. Heldigvis er det såre enkelt, og billig å få endret på det, slik går du frem:

Alt du trenger er en god VPN-tjeneste

Jeg har ikke prøvd alle, men det trenger jeg ikke heller, for mot ca 60 kroner i måneden kan jeg skaffe meg ip-adresser fra land verden over. Inkludert kanskje de mest interessante for oss (eksil)nordmenn, nemlig Norge, UK og USA. Nøkkelordet er Overplay.

Overplay er en av de nettjenestene jeg gledelig betaler for.

Overplay er en tilbyder av VPN-servere i en rekke land. Via disse VPN-serverene kan du surfe som om du befant deg i nettopp det landet du ønsker. Kort fortalt er det som om du sitter i New York, kobler deg opp mot en av Overplays servere i Norge og da vil nettsider oppfatte deg som om du sitter på en datamaskin i Norge.

Dette kan høres teknisk ut, men det er såre enkelt. Etter at du kjøper et abonnement hos Overplay kan du laste ned deres lille program som du starter når du ønsker en annen ip-adresse, du velger enkelt hvilket land du skal koble deg opp mot, og vips så har du akkurat den nettadressen du trenger.

Her kan du lese enda litt mer omgående hvordan programmet fungerer.

Så nå er det ingen grunn til at nordmenn i utlandet ikke kan delta i den store OL-festen til NRK. Verdt å merke seg er det også at alle NRKs sendinger går i HD, noe som ikke er noe problem å få streamet selv om du gjør det via VPN.

Oppdatering: NRK sier at hvis man befinner seg i et land som er medlem av EBU (European Broadcasting Union(?)) så kan du se de fleste av NRKs OL-sendinger på deres nettsider. Dette gjorde de også under Vancouver 2010, noe som fungerte forholdsvis bra til de fleste av sendingene på NRK1 og NRK2, men hvis du ønsker hele pakka til NRK Nett-tv så er du altså kun 60 kr unna :)!

, , , , , , ,
anti fatigue mats amazon