Lumia 900: Nokias egne WP-apper

10/06/2012

Apps, Mobil, Nyheter, Test

Nokia Kart, Nokia Kjør og Nokia Musikk er alle veldig gode apper !

Alle Nokias Lumia-telefoner kommer lastet med finnenes egne apper for musikk, kart og navigering. Dette er en av de aller største fordelene ved å velge en Nokia-mobil i forhold til andre Windows Phone-telefoner. Nokia har i lengre tid hatt tradisjon for å levere gode kart og navigasjon-tjenester på sine smarttelefoner, men det er ikke lengre bare de appene som er gode.

Nokia Musikk 

Nokias egen musikk-app på Lumia 900 fyller tomrommet som blir skapt av at Windows Phones musikkbutikk ikke er tilgjengelig i Norge. Nokia Musikk selger enkeltsanger til 8 kr og album til 80 kr. Dette er et tilbud som kanskje blir mindre og mindre gjeldende ettersom Spotify og lignende kommer mer og mer på banen. Dette har Nokia også skjønt og tilbyr noe som de kaller Mix Radio, en streamingtjeneste/radiokanal hvor du kan velge en kanal med din favorittsjanger og bli servert låt på låt gratis fra Nokia. Du kan hoppe over 6 sanger i timen, ellers fungerer dette som en nettradio.

Du kan opprette din egen favorittkanal i Mix Radio ved å oppgi hvilke artister du setter pris på. Dette er et fint tillegg og tjeneste som mange kan sette pris på. Fin som DJ på vorspielet!

Nokia Kart 

Android har Google Maps, en meget god og gratis karttjeneste. Apples iPhone har inntil videre også basert seg på Google Maps, men i det siste har iOS-versjonen blitt akterutseilt av Android-versjonen. Windows Phone har en egen kart-app, men den blir satt helt i skyggen av Nokias kart-app som kommer forhåndsinstallert på Lumia-telefonene.

Sammen med nettversjonen av Nokia Kart kan du planlegge turer, lagre dine favorittplasser og synkronisere alt dette mellom PC og mobil. Kartene er fylt med «steder» i nærheten av deg, alt fra hotell og restauranter til bilutleie og museer. Dog savner jeg å kunne laste ned kartene lokalt på mobilen, men om det lar seg gjøre så korriger meg gjerne. Dette hadde vært en stor fordel for telefonregningen om du liker å bruke mobilkartet på utenlandsreise.

Nokia Kjør 

Kanskje den største gulroten av Nokias forhåndsintallerte apper er nok Nokia Kjør. Dette er den beste navigasjonsappen jeg har sett for mobil og når den i tillegg er helt gratis er det bare å ta av seg hatten. Via innstillinger kan du laste ned kart etter land, og et land så stort som Norge er snaut 100 MB i størrelse.  Samtidig må du laste ned en stemme, eller fler, som passer din smak. På norsk er det en forholdsvis fin kvinnestemme som styrer deg av gårde.

Du kan velge mellom 2D eller 3D-visning, samt vise landemerker langs veien. En annen kjekk funksjon er varsling ved fartsgrenseoverstigning. For eksempel kan du be appen varsle deg nå du er 5 km/t over fartsgrensen på strekninger som har under 80 km/t.

Nokia har tydelig tenkt på at Nokia Kjør gjerne vil bli behandlet av en sjåfør og knappene er merkbart større og tydeligere enn normalt. Dessverre er navigasjon for fotgjengere utelatt, noe som er ekstra rart ettersom dette finnes på Nokias Symbian-telefoner.

Det er klart at Nokia satser tungt på Windows Phone og sine Lumia-telefoner. Nokia Musikk er en god tilleggsapp til Microsofts egen, og kart og navigasjonsappene er helt i toppsjiktet når det kommer til mobiltelefoner.

Teknolicious fortsetter å teste Nokia Lumia 900, følg med på Twitter eller Facebook for flere oppdateringer! 

, , , ,
anti fatigue mats amazon