Så bra er Asus PadFone! Dette sier testene, med video!

08/06/2012

Mobil, Nettbrett, Nyheter, Test

Det er et drøyt år siden jeg skrev om Asus PadFone for første gang. Nå er den endelig på vei inn på verdensmarkedet etter å ha vært til salgs i Taiwan den siste tiden. Asus har jo allerede mange nettbrett i hybridkategorien med sin Transformer-serie, men PadFone tar hybrid til et helt nytt nivå. De første testene fra de store amerikanske teknologinettstedene har endelig kommet og kort oppsummert er PadFone et veldig spennende prosjekt, som trenger litt mer jobb. The Verges flotte videoreview finner du nederst i innlegget.

Overlegen batteritid 

CNET og The Verge er ganske enige i sin konklusjon om telefon-nettbrettet, dette er en titt inn i fremtidens data og mobilteknologi, det er bare synd at ikke alt fungerer like optimalt hele tiden. Konseptet går ut på at du har en smarttelefon som også fungerer som hjernen til et nettbrett om du plasserer telefonen i en egen dock på baksiden av nettbrettet. En av de store fordelene og noe av det som får mest positiv tilbakemelding i testene er nettopp at siden telefonen står for alle prosessene er det masse plass til batteri i selve nettbrettet, noe som gir PadFone overlegen batteritid.

Pennen som også er et telefonrør 

Battertiden skal være så god at du får opp til 68 timer taletid, i følge Asus. Selve telefonen er en absolutt toppmodell, nesten på høyde med de andre Android-storhetene som Samsung Galaxy SIII og HTC One X. PadFone 4.3″ qHD AMOLED skjerm, 1.5GHz to-kjernet Snapdragon prosessor. Men testene nevner at skjermen ikke er helt på høyde med det beste på markedet i år. Men ikke glem at skjermen fort blir 10.1″ og med en oppløsning på 1200×800 du snåpper telefonen på plass bak i nettbrettet. Men hva skjer når det da ringer, jo du kan nemlig få kjøpt deg en stylus til å skrive på skjermen med, som også fungerer som bluetooth headset. Ser kanskje litt rart ut, men testene melder om god funksjonalitet på stylus-gone-headset løsningen.

Verdt å nevne er at Asus heldigvis har fått på plass Ice Cream Sandwich-versjonen av Android. Det er forsåvidt veldig naturlig ettersom det er den første versjonen av Android som er myntet på både telefoner og nettbrett.

PadFone er (snart) tilgjengelig i kun et lite antall nettbutikker i Norge, f.eks hos MPX:

PadFone (kun tlf)

PadFone 2-in1 – telefon og nettbrett

PadFone 3-in-1 – telefon, nettbrett og keyboard-dock

ASUS Bluetooth Stylus Handset

Under finner du The Verges videoreview av PadFone

anti fatigue mats amazon