Test: Smarte minnepinner fra PNY

13/05/2012

Data, Test

 (Beklager uskarpheten!)

Folks (ihvertfall mitt) forhold til minnepinner har blitt litt som med penner; du har noen i bagen, noen på pulten og så er du sikker på at du hadde en i jakkelomma, men den har visst blitt borte. Det er derfor ikke spesielt enkelt for produsentene å skille seg så veldig ut på markedet. Men det har hardware-firmaet PNY fått til. Smarte løsninger som kombinerer rask og enkel lagring har stått i fokus når PNY har laget sin Attaché-serie.

Jeg har testet noen av PNYs lagringsmedier de siste ukene.  

Hook Attaché USB Key 

Hook Attaché er nok den beste USB-sticken jeg har brukt, uten at jeg skal skryte på meg å være en minnepinne-gourmand, men det stilsikre, kompakte og praktiske designet har gjort at denne minnepinne har fått æren av å, til en hver tid, være bæreren av siste oppdatering av min avsluttende avhandling. Sammen med Dropbox da.

Minnepinnen er riktignok bare USB 2.0, men det er kun 2.0 innganger på maskinen min og Hook Attaché viste ingen tegn til lave overføringshastigheter. Men det er designet som gjør at denne minnepinnen kan være verdt å legge noen penger i, den festes enkelt i et nøkkelknippe eller lignende og den metalliske finishen gir Hook Attaché et kvalitetspreg.

Hook Attaché er kun 43,5 x 18,5 x 4mm og kommer med 8, 16 og 32 GB i lagringsplass.

Compact Attaché 

Dette er den litt mer ungdommelige modellen til PNY, ikke like elegant som Hook, men også denne minnepinen har et lite omfang og burde passe fint i de fleste lommer eller skolepenal.

Målene på Compact Attaché er 45 x 19 x 8mm og selve kontakten kan beskyttes ved å skyve opp dekselet. Den kommer i 4, 8 og 16 GB, i fargene blå rosa og hvit.

Micro SDHC Class 10 

PNY satser på de små produktene og nå som smartmobiler og nettbrett blir mer og mer populært kan det være aktuelt for mange å skaffe seg et godt micro-SD kort. PNYs Class 10 kort kommer i 8, 16 og 32 GB-utgaver. Jeg testet 8 GB-versjonen og selv om mobilen min ikke klarte å holde hastigheten helt der oppe, så klarte min datamaskins interne kortleser å nærme seg de 10 MB/s som PNY påstår at du skal få ut av kortet. Som bildet øverst i dette innlegget viser kommer kortet levert sammen med en adapter som gir deg en overgang til vanlige SD-kort som kan være vanligere i kameraer og andre kortlesere.

Protip! Har du en slik SD-kort-adapter til overs, samt en kortleser i din datamaskin så kan du fjerne den tomme placeholderen og heller sette inn en tom adapter som gjør det enklere å koble til et micro SD-kort i fremtiden.
, , , , , ,
anti fatigue mats amazon