Endelig er Google Drive åpnet. Blir Google Disk på norsk!

Vi har ventet og ventet og ventet, men nå kan man endelig ta i bruk Googles Dropbox-konkurrent. Og det er trolig første gang Dropbox skjelver skikkelig i buksene. Tjenesten fremstår ved første øyekast som en kopi av Dropbox. Du har apper til PC, Mac, Android og iOS(kommer snart sier Google), alle typer filer du måtte ha synkroniseres til nettskyen og er tilgjengelig for deg til en hver tid, på alle dine dingser. Det norske navnet blir Google Disk!

Likt som Dropbox

Det første du bør gjøre er å gå til drive.google.com og logger deg på min din Gmail-konto. Har du ikke det er på tide å skaffe seg en nå. Her vil du automatisk få forespørsel om å laste ned Google Disk programmet til din datamaskin. Det vil du. Dette innebærer nemlig at du kan, som Dropbox, enkelt dra filer fra din datamaskin inn i en Google Disk-mappe som ser ut som en vanlig mappe på din maskin, og filen vil så synkroniseres til din Google Disk. Disse filene vil igjen være tilgjengelig på alle dine dingser med Google Disk apper/programmer.

Billigere ekstraplass 

Denne modellen er som sagt veldig lik Dropbox sin. Den store forskjellen er at Google tilbyr 5GB gratis lagring mot Dropbox’ 2GB. Men Dropbox på sin side, gir deg sjansen til å utvide med ytterligere 16GB gjennom «verving» av venner. Begge tjenestene har tilbud om å kjøpe mer lagringsplass.

Mens Dropbox tilbyr 50GB for $9.99 og 100GB for $19.99 i måneden, så ligger Google Disk ganske mye billigere på $2.49 for 25GB, $4.99 for 100GB og $49.99 for 1TB i måneden. Oppgradering til betalt lagringsplass gir også Gmail-kontoen din 25GB lagring.

Apper 

 

Er nok et lite stikk i siden til Apple at Google Disk ikke er på plass på iPhone og iPad ennå. Og da jeg, rett etter at Google slapp nyheten Disk, skulle laste ned Disk-appen fra Play Store var det allerede 5 000 000+ nedlastninger. Denne tjenesten har tydeligvis vært etterlengtet. Til venstre ser du utseendet på Google Disk-appen på Android. Designspråket til Ice Cream Sandwich er tydelig bevart og ellers virker funksjonene å være veldig like Dropbox sine.

Tar du et bilde med din Androidmobil er nå Drive en av valgmulighetene du har til å dele bildet med.

Docs-integrasjon 

Noe Google Disk har, som Dropbox mangler, er Docs. Googles nettbaserte office-pakke integreres tett inn i Google Disk. Faktisk kaller Google dette for en evolusjon av Docs. Det er den lagringsplass på 1GB som du tidligere har hatt i Docs, som nå gjøres om til 5GB.  Alle filer skal være søkbare, det skal også utvikles en avansert bildesøkingsfunksjon til tjenesten. I tillegg skal Google Disk klare å lese tekst fra skannede dokumenter som lastes opp. (Creepy?)

En del av Google-opplevelsen 

Google jobber standhaftig med å lage en total Google-opplevelse. Disk skal sømløst tre inn i denne og du kan laste opp bilder til Disk som du senere kan poste på Google+, filer i din Disk kan enkelt legges til som vedlegg i Gmail. Google sier at tredjepartsprogrammer skal støttes slik at man senere kan lage interessante tjenester som lar deg benytte deg godt av dine GBs.

Minner mye om Dropbox

Det er ikke til å nekte for at Google Disk ser ut som en kopi av Dropbox. Men helt ærlig, det er ikke akkurat noe problem. Det er faktisk positivt. Nå får vi forbrukere enda noen gratis GBs som vi kan bruke til synkronisering og backup. Man kan enkelt dele de to tjenestene opp mellom jobb og fritid eller bilder og andre dokumenter.

Kommer du til å la Google ta hånd om dine personlige filer? Er dette nok til å kutte ut Dropbox og hoppe over til Google Disk for deg?

Kilde: Googlebloggen

, , ,
 • «Her vil du automatisk få forespørsel om å laste ned Google Disk programmet til din datamaskin.» Jeg fikk ingen forespørsel.  /: Noen anelse hvorfor?

  • Det var rart. Gikk du inn på drive.google.com? Da dukket det opp en mulighet for meg rett over alle filene mine i google docs

   • Du snakker om docs.google.com altså og ikke drive.google.com, eller? Dukket muligheten opp «over filene dine» da du gikk inn på drive.google.com?

    • Nei, jeg snakker om drive.google.com (beklager misforståelsen). Der skal du kunne logge inn eller velge en knapp som heter «kom igang med 5GB» eller noe i den duren. Når du logger inn kommer du til det som ser ut som Google Docs, men over filene så fikk jeg velge å laste ned programmet for PC. Var umulig å unngå.

     Hva skjer når du går til drive.google.com?

     • Den spurte meg om jeg ville legge inn epost adressen min, slik at eg blir «notified» når den blir tilgjengelig. Da gjor jeg det, et par timer siden. Nå venter jeg på mailen.  

     • Merkelig, for meg var det bare rett inn og last ned. Har du Android så kan du prøve appen der og se om det får fart på sakene. 

      Dette er den Windows installasjonsfilen jeg lastet ned. Da får jeg prøvd deling fra Google Drive i samme slengen 🙂

      https://docs.google.com/open?id=0B-T0oWe3a7P0WV9GcFgwNnVjMlU

     • Jeg har også lastet ned Android appen flere timer siden, da jeg prøvde Google Drive for første gang og der sier de også, at jeg må vente på deres mail.

     • Oppdatering:

      1.Nå sjekket jeg det igjen på mobilen og det kom opp med filene mine!!2. Fortsatt ingen forandring på drive.google.com.

      3. Takk for filen! Jeg holder på med å installere den.  [:

     • Flott si ifra om du får tilgang til slutt da!

      Den 24. apr. 2012 kl. 23:02 skrev Disqus :

      Disqus generic email template [image: DISQUS]

      Harkaboy wrote, in response to Harkaboy:

      Oppdatering:

      1.Nå sjekket jeg det igjen på mobilen og det kom opp med filene mine!!2. Fortsatt ingen forandring på drive.google.com

      3. Takk for filen! Jeg holder på med å installere den. [:

      User’s profile

      Link to comment
      IP address: 81.167.110.69

     • Nå installerte jeg Google Drive med filen som du sendte så logget jeg meg inn med min Google brukernavn og passord og da får jeg den følgene beskjed: «Google Drive is not yet enabled for your account.»

     • Kjedelig. Ser ut som du bare pent får vente da. Holde deg til dropbox kanskje :D!

      Den 24. apr. 2012 kl. 23:05 skrev Disqus :

      Disqus generic email template [image: DISQUS]

      Harkaboy wrote, in response to teknolicious.com:

      Nå installerte jeg Google Drive med filen som du sendte så logget jeg meg inn med min Google brukernavn og passord og da får jeg den følgene beskjed: «Google Drive is not yet enabled for your account.»

      User’s profile

      Link to comment
      IP address: 81.167.110.69

     • Neinei.JegerbetalendemedlemhosSugarsync.har30GBsomjegbetalerfor.DafårjegbrukeSugarsynctiljegfårmailenfraGoogle.Sorryforspam-enogtakkforhjelpen.

     • Ingen problem. Hyggelig å prøve å hjelpe til, synd det ikke gikk bedre bare. Virker som SugarSync er det beste valget da ja.

 • Lakonikus

  pssst!
  Skjermdumpen din er fra Google Docs 😉

  • Stemmer det, får kanskje ta og bytte den ut. Ser at jeg ikke har fått Drive på Google Apps kontoen enda, bare min personlige Gmail. Takk for hintet :)!

   • Lakonikus

     Samme båt, samme limpinne, jeg satt noen minutter selv og synes ikke det var så mye nytt i denne driven 😉

 • Pingback: 5 ting dropbox gjør bedre enn Google Drive | teknolicious()

 • Pingback: Oppgave 5 « theasylsame()