Den blir billig, liten og solgt av Google selv

01/04/2012

Nettbrett, Nyheter

Neppe denne formen, men Google kan ha noe på gang med en grisebillig Nexus-tablet

På Googleplex sitter nok Google-sjefene og klør seg i hodet. Android-telefonene selger som hakka møkk og er det klart mest voksende og solgte mobil-OSet på markedet. Selv om iPhone er populær er det mange, veldig mange som kjøper en smarttelefon med Googles Android innabords. Da er det nok ergerlig å se at når det kommer til de større formatene så er det iPad det er snakk om.

Den kampen har Google nå tenkt å kaste seg skikkelig inn i. Men det er ikke mangel på direkte iPad-konkurrenter, det er ikke en gang mangel på gode konkurrenter, men allikevel så selges det «knapt» Android-nettbrett. Derfor ryktes det nå at Googles strategi er å selge seg inn på markedet billig. For snaue $500 (norske iPad-priser starter på 3790) får du den billigste versjonen av den nyeste iPaden i USA. Google har tenkt at deres nye modell skal bli veldig mye billigere, faktisk så lavt som…

Dropper 3G/4G 

… $149, skal ryktene ha det til. Grunnen til de lave kostnadene er at Google skal være villig til å subsidiere nettbrettet og de skal selge det selv, fra sin egen nettbutikk. Dette har de prøvd tidigere, med den første Google-brandede Android-telefonen, men resultatet var så dårlig at prosjektet ble lagt på is.

Noe av grunnen til det skal være at teleoperatørene i USA var lite samarbeidsvillige. Grunnet et mye mer kontraktsbasert system i USA, når det gjelder mobiltelefonkjøp, så ble dette vanskelig for Google. Nå er planen å droppe mobilt nettverk, både for å slippe å måtte gå igjennom en teleoperatør og fordi det presser produksjonskostnaden ned.

WiFi er selvsagt på plass.

Kutter to av kjernene

Google kjøpte nylig opp Motorolas mobilavdeling. Men det de fleste ryktene rundt Googles nye nettbrett, Nexus(?), går på at nettbrettet blir produsert av Asus, som allerede hadde planer om å lage en billig 7-tommers tablet, kalt MeMo. Nettbrettet skulle opprinnelig få en fire-kjerners prosessor, Tegra 3 fra Nvidia, men planen skal nå være endret og nettbrettet får kun to prosessorkjerner. I tillegg er det ventet at det skal spares på kostnadene med lite internt minne, som skal kunne utvides med et SD-kort.

Kameraer foran og bak er blitt standard og selvsagt vil nettbrettet kjøre nyeste Android-versjon. Dette kan også være et kjøpsargument for mange, fordi det er mest sannsynlig minst ventetid på oppdateringer til nye Android-versjoner ved kjøp av Googles «egne» produkter.

Prisen på $149 vil selvsagt være hovedpoenget i en salgskampanje og strekker seg faktisk enda $50 under Amazons egen Kindle Fire som stiller i samme klasse som den ventede Google Nexus-tableten.

Google-sjef Andy Rubin skal ha sagt før jul at Google skulle gjøre et forsøk på å bryte seg inn i nettbrettmarkedet i løpet av de neste seks månedene, noe som gjør at det er lov å håpe på en lansering i løpet av de nærmeste månedene.

Er dette  nettbrettet noe du kunne ha kjøpt? Hvorfor? Hvorfor ikke? Bruk kommentarfeltet under til å lufte dine meninger.

Kilde: The Verge, Slashgear 

, , , , , ,
 • Er litt skeptisk til bloggposter på 1 april men dette er sikkert ingen spøk 🙂 

  Håper Google selv kommer med en serie rimelige nettbrett, det ønsker jeg velkommen. Da jeg føler att de surfefjølene som er på markedet nå er noe overpriset….7″ er for lite format for min del men kommer de med en 10″ kan det godt hende att jeg kan være en potensiell kunde. 

  • Hehe, nei ingen aprilspøk denne her. Vel det er jo kun rykter, men ingen av disse er fra 1. april.

   Om dette er starten på en serie med billig Google-brett så skal det bli morsomt å se hva de klarer. Får håpe de ikke begrenser nettbutikken til USA bare da.

   Og jeg er veldig enig i at 7-tommer formen ikke er spesielt tiltalende. Sitter du på nettbrettgjerdet og venter på den perfekte løsningen, Nettgrunder? Eller har du en iPad som «alle» andre?

   Den 1. apr. 2012 kl. 22:25 skrev Disqus <

   • Jeg sitter nok på gjerdet ennå….Når jeg er på reisefot bruker jeg fremdeles en gammel Asus 1000H 🙂 Innbiller meg att det kan være tungvindt å bruke nettbrett til oppdatering av div nettsider? 

    Er nok heller i markedet for en rimelig og grei 13,3″ ultrabook først og fremst. Men på sikt blir det nok å skaffe seg en pad for surfing i heimen og kortere reiser. 

 • Pingback: Apple har en iPad mini! Får vi snart kjøpe en 7.85" iPad? | teknolicious()

 • Smarten

  jeg ville ikke kjøpt de 

  de er jo et efektivt produkt men de har med at asus lager dem dem har prøvdt før uten hell viste seg at de var flere som hadde lagdt nettbrettet fra seg på bordet eller hva de var på de vanlige stedet der dem pleier og legge de men alike vell så har skjermen blitt ødelagdt i forhold til en venn av meg sin. 
  så viss jeg skulle hatt et nettbrett som jeg treger da så hadde jeg definnetivt ikke kjøpt fra dem som asus lager fra